x

Stor indsamling på DR1 til fordel for Afrika

Stor indsamling på DR1 til fordel for Afrika

Det er mange og store navne, der har indvilliget i at gå i front, når DR1 den 17. februar kl. 20.00 blænder op for "Danmarks Indsamling" – et brag af et show, hvor formålet er at bekæmpe aids og hiv i Afrika.

I Koncertsalen i Tivoli, hvor selve showet foregår, siger værterne Reimer Bo og Signe Lindkvist blandt andet velkommen til Bryan Rice, Erann, B-Boys og Julie Bertelsen, som alle spiller for at støtte det gode formål, mens Thomas Helmig giver et nummer direkte fra sin koncert i Aalborg.

I Showets callcenter sidder en lang række kendte klar ved telefonerne, for at modtage bidrag på vegne af "Danmarks Indsamling", mens FCK-topchefen Flemming Østergaard har påtaget sig rollen som indsamlingens kassemester. Kronprinsparret har indvilliget i at være protektorer for indsamlingen, og lægger også vejen forbi Koncertsalen i Tivoli.

Målet med det store show er at samle flest mulige millioner kroner sammen, som skal bruges til syv konkrete projekter for at bekæmpe udbredelsen og følgerne af hiv/aids-epidemien, der er ved at ødelægge dele af Afrika. Intentionen er at redde mange tusinde menneskeliv ved en stor, målrettet indsats.

"Vi er utrolig glade for, at det er lykkedes at samles om en stor fælles indsats, ligesom det er glædeligt, at så mange topnavne fra såvel kultur som sport og erhvervsliv har villet stille op som ’spydspidser’ ved showet. Aids er ikke bare en sygdom i Afrika - det er en katastrofe, som udrydder hele generationer. Derfor er danskernes opbakning så umådeligt vigtig", siger Mogens Damgaard, talsmand for "Danmarks Indsamling".

De syv projekter spænder fra den vigtige forebyggelse i Vestafrika, hvor epidemien endnu ikke har bidt sig fast, til at hjælpe de overlevende i nogle af de værst ramte lande. Det er alle projekter, som kun bliver til noget, hvis danskerne bakker op om "Danmarks Indsamling" – og i fællesskab gør en ekstraordinær indsats mod hiv/aids i Afrika.

"Danmarks Indsamling" – DR1 den 17. februar kl. 20.00


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA