x

Se trailer til filmen om Eik Skaløe

Se trailer til filmen om Eik Skaløe

Instruktør Ole Christian Madsen står bag spillefilmen "Steppeulven", som får dansk biografpremiere den 19. februar 2015. Du har nu mulighed for at se traileren for den kommende film nederst på siden.

Steppeulvene, anført af Eik Skaløe, fik i 60'erne kultstatus blandt Danmarks unge, og det bliver der nu lavet en film omkring. Som i så mange andre film er temaet kærlighed, men i denne sammenhæng en ulykkelig og tragisk en af slagsen. Det er nemlig historien om en stormende forelskelse, der mildest talt fik fatale konsekvenser i en tid, hvor oprøret, stofferne, festerne, frisættelsen og det ukuelige ønske om at forandre verden drev ungdommen.

Filmens handling kredser omkring en ung mand, der levede et kort og intenst liv, som fik en mystisk og interessant betydning for den kommende generation. Eik Skaløe, som er filmens hovedperson, begik selvmord som 25-årig i oktober 1968, på grænsen mellem Indien og Pakistan. I bogen "Ønsket om ordliv", som er en samling af Eiks digte, kommenteret af hans søster, står der, at han blev fundet død, kun i besiddelse af sin taske og afskedsbreve til familien og dem, der nu skulle finde ham. I bogen kan man se et billede af hans afskedsbrev, hvori der stod:

"Til myndighederne: Som jeg forventer, at I har regnet ud, er dette et planlagt selvmord. Ingen andre end den onde person inden i mig bærer skylden. Tilgiv mig, Eik Skaløe."

I filmen har Ole Christian Madsen samlet et interessant hold af nye, danske skuespillere. I rollen som Eik Skaløe er det 27-årige skuespiller talent Joachim Fjelstrup klar til at indtage det store lærred. I rollen som hans livs kærlighed Iben ses Marie Tourell Søderberg. Derudover medvirker navne som Johannes Nymark og Christian Gade samt mere etablerede og bredt anerkendte skuespillere som Thure Lindhardt, Anette Støvelbæk og svenske Ola Rapace.

Filmen er produceret af Lars Bredo Rahbek for Nimbus Film i samarbejde med MP Film Production i Zagreb, Bleck Film & TV AB i Stockholm, Beofilm Post Production og Mainstream ApS.  

Du kan se traileren til "Steppeulven" herunder. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA