x

Smukfest-talsmand: Stærkt Tinderbox-program

Smukfest-talsmand: Stærkt Tinderbox-program

I går klokken 09 offentliggjorde den nystartede Odense-festival Tinderbox Festival de fem første navne – Robbie Williams, Calvin Harris, The Cardigans, D-A-D og MØ – og mange kommentarer blandt GAFFAs læsere påpeger, at programmet og dermed festivalens profil tegner til at ligne Smukfests samme med store, folkelige navne. GAFFA har derfor kontaktet talsmand for Smukfest, Poul Martin Bonde for en kommentar om konkurrentens program, men det er ikke noget, han er interesseret i: 

– Vi kommenterer ikke på indholdet af andres festivaler - det giver ikke nogen mening. Vi har dog forventet, at de kræfter, der står bag Tinderbox ville præsentere et stærkt program, alt andet ville da være overraskende, siger han.

I går udtalte Poul Martin Bonde sig dog lidt mere uddybende til DR Nyheder, og han virkede ikke til at ryste i bukserne over den skærpede konkurrence: – Vi har hele tiden forventet, at man ville offentliggøre et stærkt program, og det her ændrer ikke noget. Tinderbox har jo meldt ud efter, at de vil booke efter vendingen "give the people what they want", og det har jo i mange år været noget, som vi har brugt i Skanderborg. Så vi skal bare blive ved med at lave den bedst mulige festival i Skanderborg, og vi har 36 års erfaring, vi kan trække på, udtalte han.

Med de fem første offentliggørelser må Tinderbox siges at være kommet ind i kampen om næste års festivalpublikum. En kamp, der allerede har givet anledning til en voldsom debat i det danske musikmiljø, hvor en konstellation af de fire festivaler Roskilde, Smukfest, Jelling og Nibe i september reagerede voldsomt på Tinderbox-medarrangørerne Down the Drain og Beatbox Concerts' tidligere tætte forbindelser til bookingbureauerne Beatbox Booking og Skandinavian, hvilket ifølge de fire festivaler var konkurrenceforvridende. Forbindelserne er nu afbrudt via opsplitninger i Beatbox og Down the Drains salg af Skandinavian. Læs mere om sagen via dette link

Tinderbox afholdes 26.-28. juni 2015, i Tusindårsskoven i Odense. Billetpris 1495 kr. (+gebyr) for en partoutbillet til alle tre dage. Tre dages Vip Partout-billet, der giver adgang til et eksklusivt område med egne barer og toiletter, kr. 2.495 (+gebyr). Billetsalget starter den 1. december kl 10, hos Billetlugen.dk og Billet.dk. Enkeltdagsbilletter sættes til salg i starten af det nye år. Tinderbox forventer at præsentere mere end 50 artister. Der er planlagt musik fra fire scener fordelt rundt i Tusindårsskoven.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA