x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Studie- og arbejdsugen er ved at rinde ud, og weekenden kan man næsten nå, hvis man strækker armen langt nok ud og står på tæer. I Danmark kan vi se frem til den lange vinter, inden solen igen titter frem. Det handler altså om at få varmen ud i fingerspidserne på en anden måde, og det kan vi hjælpe dig med. Du har sikkert luffer, men vi tænker i andre baner. Vi giver dig 11 brandvarme koncerter, der vil få blodcirkulationen i gang og måske endda sætte den på overarbejde. Og som der stadig er billetter til. Find mere info om billetsalg ved at klikke på bandnavnene nedenfor.

TORSDAG DEN 27. NOVEMBER:

Odense:

Go Go Berlin, Posten

Aarhus-bandet afslutter denne weekend deres efterårsturné med hæsblæsende rock med tydelig inspiration fra 70'erne. Bandet spiller også i Vega 28. november, hvor der er udsolgt, og på VoxHall i hjembyen Aarhus – her er der i skrivende stund få billetter tilbage.

 

 

 

Tako Lako, Kulturmaskinen

Det selverklærede gypsy rave-band er på turné oven på udgivelsen af deres andet album, "Pulse Riddle". De kan også opleves på Templet i Kongens Lyngby 29. november.

 

Svendborg:

Magtens Korridorer, Borgerforeningen

Johan Olsen & Co. er i fuld gang med deres turné oven på udgivelsen af albummet "Før Alting Bliver Nat". En turné, der for nylig gav dem fem stjerner i Vega af GAFFAs anmelder, så du kan roligt kigge forbi – det samme gælder Ridehuset i Randers fredag og Train i Aarhus lørdag.

 

 

 

 

FREDAG DEN 28. NOVEMBER:

Aarhus:

RECession Festival, Radar og Headquarters

Siden år 2000 har den aarhusianske musikfestival RECession givet spotlys til undergrunden, det skæve og alternative inden for et væld af genrer. I år er ingen undtagelse. Spillestedet Radar byder fredag på det svenske surfgrungeband Toi Let, som optræder i selskab med disse danske navne: housegruppen The Gang OK, electro-pop-talentet Kill J, technoduoen Holm/Mirland og postpunkede The Foreign Resort.

Aalborg:

L.O.C., Aalborghallen

Siden midten af oktober har L.O.C. været på landevejen med sin ambitiøse og omfattende "Rødt Lys Tour", der foreløbig har bragt ham forbi 15 danske byer. Nu er det dog ved at være sidste chance, hvis man vil høre live-udgaver af blandt andet numrene fra hans seneste album, "Sakrilegium", der udkom i januar. De to sidste destinationer vil være Aalborghallen fredag og Scandinavian Congress Center lørdag.  

 

 

 

 

LØRDAG DEN 29. NOVEMBER:

København:

Carpark North, DR Koncerthuset (billedet, spiller også søndag)

Elektrorocktrioen giver de største koncerter på deres efterårsturné, når de indtager Koncertsalen i DR Koncerthuset både lørdag og søndag – der er i skrivende stund få billetter til begge koncerter. Og som noget nyt kan de afsløre, at de både har Nik & Jay og Stine Bramsen med som gæster – parterne medvirker også på Carpark Norths seneste album "Phoenix" på henholdsvis sangene "You're My Fire" og "32", som du altså kan se frem til at høre med alle deres tiltænkte vokalister, sammen med mange andre hits fra gruppens i alt fire album.

 

 

 

Machine Head, Vega (få billetter)

Thrash metal-bandet Machine Head  har domineret på metalscenen siden 1992, hvor de blev synlige med deres debutudgivelse, "Burn My Eyes", i 1994. Siden debuten har bandet udgivet syv studiealbums. Nu er det populære band fra Californien klar til at indtage Danmark og Store Vega med hårdtslående metal.

 

 

 

Danish Music Awards Folk, Jazzhouse

Efter det store Danish Music Awards-show i Forum, Danish Music Awards Blues, Danish Music Awards World og Danish Music Awards Jazz kommer nu årets sidste DMA-show med fokus på den for tiden meget populære folk(e)musik. Blandt de optrædende er Folkeklubben, The Folk Factory og Dreamers' Circus, og blandt de nominerede finder vi Mikael K & Klondyke, Habadekuk og Michael Hamilton.

Chorus Grant, Forbrændingen

Singer-songwriter Kristian Finne Kristensen og hans band giver koncert i Albertslund oven på udgivelsen af sit andet og meget roste album "Space" fra februar i år. Forvent eftertænksomme sange med masser af, ja, rum, som albumtitlen lover. 

Aarhus:

RECession Festival, Radar og Headquarters

RECession fortsætter lørdag med at give spotlys til undergrunden, det skæve og alternative inden for et væld af genrer. Spillestedet Radar byder lørdag på det svenske dreampopband Hey Elbow og de danske bands Turquoise Sun (psykedelisk rock), The Portuguese Man of War (elektropop), Nils Gröndahl (violinist fra Under Byen solo) og Lis Er Stille (symfonisk rock). På Headquarters kan man opleve Mathias Winther, Weekend Village og Captain Casanova. 

Helsingør:

Suspekt, Toldkammeret

Hiphop-trioen, der flere gange har fået femstjernede koncertanmeldelser af GAFFA, er på vej landet rundt og besøger Helsingør efter en udsolgt koncert i Vega fredag. Sarte sjæle bør ikke gå alene i byen i Helsingør denne aften – måske har Suspekt deres jernrør med.

 

 

  

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA