x

Videoserie: Her er Enas fem største inspirationskilder

Videoserie: Her er Enas fem største inspirationskilder

I denne uge har Ena, den tidligere vokalist i hedengangne Fagget Fairys – dem med 2009-storhittet "Feed the Horse" – udgivet sin første ep, "Change", efter på singlerne "Deep Seas" og "All Over Me". I den forbindelse har vi bedt hende vælge fem videoer med sine fem største inspirationskilder. Dem får du her og nedenfor Enas seneste video, "All Over Me".

Om sin nye ep, der er produceret af Lasse Lyngbo (Kidd, Vinnie Who, White Pony med flere) og Pato Siebenhaar (White Pony, Trolle//Siebenhaar med flere), udtaler Ena: 

– Jeg har hele tiden ville synge, men jeg manglede en som Pato, der hev mig ud af min comfort zone. Tidligere kunne jeg ikke lide at være i studiet, fordi man kan høre alle fejlene. Men i dag elsker jeg det og har lært at bruge den styrke, jeg har." 

Deee-Lite - What Is Love (1990)

– Egentlig var det "Groove Is In The Heart", som fik mig helt op at køre som barn, men et par år senere opdagede jeg "What Is Love". Lige netop det her nummer åbnede mine ører for 90'ernes-techno-lyd.

The Orb - Little Fluffy Clouds (1991)

– Jeg har lige så længe, jeg kan huske det, været en kæmpe The Orb-fan. Lyduniverset er magisk, ekleltisk og tidløst. Et genialt musikalsk projekt, som jeg finder meget inspiration i.

TLC - Waterfalls (1994)

– Det er min ungdoms r'n'b. Jeg lyttede ekstremt meget til "CrazySexyCool" – den plade er helt sikkert skyld i min kærlighed til r'n'b.

Sia - Soon We'll Be Found (2008)

– Hun er en af de sejeste kvinder i musik. Ligetil, ærlig og en særling. Jeg har fulgt hende fra Zero 7-dagene, og det, jeg elsker allermest ved hende er, at hun er enormt svær at sætte i bås. Hun både kan og gør lidt af det hele. Da jeg selv har en meget bred musiksmag og finder både inspiration og glæde i mange genrer, var det også vigtigt for mig, at min ep reflekterer det.

Neneh Cherry - Spit Three Times (2014)

– Hun er en sej og alsidig kunstner, som jeg synes har formået at overraske og forny sig. Jeg blev så glad, da hendes Four Tet-producerede plade "Blank Projekt" kom ud i februar i år. Hendes musikalske udvikling er super-inspirerende.

Se musikvideoen til Enas "All Over Me":

 

 

  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA