x

Musikvideo: Det er jul for helvede, siger Thomas Holm

Musikvideo: Det er jul for helvede, siger Thomas Holm

Thomas Holm har tidligere trukket "Nitten" og hængt for meget ud i "Ikea". Når julen for alvor istemmes i morgen, hvor vi går ind i december, er den humoristiske sanger selvfølgelig på forkant og er klar med en julesang. Du kan se musikvideoen til "Jul, For Helvede" her forneden.

I sin vanlige stil tackler Holm julestemningen på humoristisk vis og dykker direkte ned i julens eksplosive stemning. Musikvideoen er flot illustreret af Karen Leth, hvis muntre streg aftegner en mindre vellykket juleaften.  

"Der er egentlig meget konfliktstof i julen, fordi man typisk er samlet i familien flere dage i træk," siger Thomas Holm. "Selv om man gerne vil julen og alt, hvad den står for, så er der også en risiko for, at facaden så småt kan begynde at krakelere, når man begynder at gå hinanden på nerverne på anden- eller tredjedagen."

"Jul, For Helvede" kan da nødvendigvis heller ikke betegnes som en "typisk" julesang, der er sødere end al juleslikket tilsammen, slugt i én grådig mundfuld. Det har Thomas Holm da også været fuldt ud bevidst om. "Julesange er som regel ret sukkersøde, og jeg synes, det var sjovt at gå til julen fra en lidt anden vinkel. For når du har konflikten og småskænderierne, så har du forhåbentlig også overbærenheden og tilgivelsen, og det er for mig i høj grad, hvad julen handler om," fortæller han.

Thomas Holm debuterede i 2009 med "Nitten", der gik platin med over 30.000 solgte downloads. Året efter udkom albummet "Middelklassehelt" efterfulgt af blandt andet singlerne "Selvmord På Dansegulvet" og "Knep Smerten Væk". GAFFAs musikanmelder Jan Opstrup Poulsen kvitterede for debuten med tre stjerner under overskriften: "Antihelten er på banen i en frejdig og uforfærdet popdebut."

Tag forskud på julestemningen med "Jul, For Helvede" her:

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA