x

Årets højdepunkter ifølge Sleep Party People

Årets højdepunkter ifølge Sleep Party People

GAFFA kigger i samarbejde med WiMP i en række artikler tilbage på året, der gik sammen med en række danske kunstnere, der hver især repræsenterer en særlig genre i det danske musikmiljø.

Til den første artikel har vi talt med Brian Batz – forsanger i det danske indieband Sleep Party People. Bandet er kendte for deres drømmende og sfæriske lydunivers såvel som kaninmaskerne med de flagrende ører, og tidligere i år udgav de deres tredje studiealbum Floating.

Vi fik Brian Batz til at fortælle lidt om 2014 – højdepunkterne, tendenserne, nye talenter, de bedste udgivelser samt hvad han tror, 2015 kommer til at bringe. Hør hans favoritnumre nedenfor på WiMP. Vi vender tilbage med en ny artikel næste mandag.

Det største musikalske højdepunkt i 2014 efter din mening?
– Helt klart, at Slowdive blev gendannet. At jeg så bare ikke var på Roskilde Festival, da de spillede, var jo en kæmpe fejl! Havde også en masse hoverende venner i røret dagen derpå, hvor de alle var enige i, at den koncert var formidabel.

Hvad har være højdepunktet i din karriere i 2014?
– At udgive min tredje Sleep Party People-plade og at begynde at spille igen, men i et mere organisk og dynamisk håndspillet setup. Og så har det været stort for mig at mixe Broken Twins album May.

Har 2014 budt på nogle nye tendenser inden for din genre?
– Jeg har personligt ret så svært ved at skelne imellem genrer i disse dage, hvorfor jeg tror, svaret må være, at de nye tendenser inden for denne genre, ja ligesom mange andre, har tendens til at blande genrer på kryds og tværs. Det kan jeg nu godt lide, og det er klart noget, jeg selv prøver at gøre mig i.

De største talenter fra 2014?
– Mac Demarco, Angel Olsen og The War On Drugs.

Hvad byder dit 2014-soundtrack på, og hvilke numre har særlig betydning for dig?
– Jeg har skamlyttet Chorus Grants anden udgivelse. En fremragende helheds-rejse. Ligeledes blev jeg ramt lige i hjertet af The War On Drugs' plade. Masterpiece. Disse numre er nok dem, jeg har lyttet mest til i 2014… eller i hvert fald indenfor indiegenren.

Hvem var din bedste 2014 liveoplevelse med?
– Det var da Ice Cream Cathedral spillede på Spot Festival. Fremragende!

Hvad er 2014′s mest "undervurderede" nummer og hvorfor?
Oblivion af Indians. Et nummer, der er utrolig smukt og en del af soundtracket til filmen The Fault In Our Stars. Synes, det er ganske beklageligt, at ingen danske medier har skrevet om eller fremhævet dette nummer eller det faktum, at det netop er en del af en stor amerikansk indie-feelgood-film. En skam, når nu et dansk projekt har succes i udlandet. Men hold nu op et smukt nummer!

Hvad skal du danse til nytårsaften?
– Jeg skal danse til Et Barn Af Min Tid af The Minds of 99. Blæret nummer, som leder tankerne hen på det gode gamle Kliché. Love it.

Hvad skal du høre d. 1 januar, når du skal pleje dine tømmermænd?
– Jeg tænker, at jeg hiver en gammel kending frem som Stina Nordenstam. Altid rart for ørene. Hvis det skal være et nummer fra 2014, så må svaret være Lewis og hans plade L'Amour. Stenet plade, som minder mig lidt om Arthur Russell, når han skrev folk-ish musik.

Hvad byder 2015 på for dig?
– Jeg skal ud og spille en masse med Sleep Party People. Hovedsagligt i udlandet! Så skal jeg arbejde på diverse kommende udgivelser, som jeg skal producere og mixe. Det er skønt. Jeg tænker, at man måske godt kunne have lov til at ønske sig en ny Slowdive-koncert, nu når de er gendannet. Fingers crossed.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA