Nyhed

GAFFA-Pris-aktuelle TopGunn svarer på læsernes spørgsmål

Vil kvinden/røven/klubben forblive et omdrejningspunkt for hans tekster?

TopGunn er blandt de optrædende til det udsolgte GAFFA-Prisen-show, som afholdes på Bremen Teater på torsdag den 4. december klokken 20-22 og transmitteres direkte i DR3. Læs mere om showet på GAFFA.dk/prisen.

Vi varmer op til showet med dette interview, hvor det er læserne, der har stillet spørgsmålene til TopGunn. For god ordens skyld skal det siges, at interviewet blev lavet, før det stod klart, at TopGunn ville blive nomineret til showet – det er han nemlig også.

Hvordan fandt du på dit kunstnernavn? (Peter via GAFFA.dk)


– Det kom faktisk lidt ud af det blå. Jeg kan ikke rigtigt huske, hvordan det opstod, at det lige skulle være TopGunn. Men jeg forestiller mig, at det har været en sen nattetime i studiet med de andre drenge fra Cheff. 

Vil du være min kæreste? (Gry via Facebook)

– Nej, hehe…


Hvad er din yndlingssang (Iben via Facebook)

– Det skifter lidt, og jeg har ikke et nummer, jeg sværger til. Det kommer også lidt an på situationen. Hvis jeg er ude at køre, er det en type musik, jeg lytter til, og hvis jeg sidder i studiet og arbejder, kan det være alt muligt, der inspirerer mig, og som jeg hører konstant. 

Hvad synes du om filmen Top Gun? (Rasmus via Facebook)


– Jeg har faktisk aldrig set den.

Hvad inspirerer dig, når du skriver en sang? (Kristian via Facebook)

– Alt muligt! Men primært det, jeg selv ser og oplever. Det er svært ikke at bringe mit eget liv ind i det, jeg skriver. Altså, hvis man lytter til mine tekster, er det jo en blanding af, der hvor jeg kommer fra og er opvokset, alt hvad jeg har set der, og alt hvad der sker lige nu. Jeg forholder mig ret umiddelbart til det, jeg skriver og gider ikke lægge fingre imellem. Jeg skriver ikke for at please nogen, men skriver om det, der lige falder mig ind.


Hvad er din livret? (Victoria via Facebook)

– Jeg kan rigtig godt lide god dansk mad!

Læser du anmeldelserne af dine plader og koncerter? (Noa via Facebook)


– Ja, det tror jeg ikke, at man kan lade være med. Der er nogle, der betyder mere end andre. Men når det er sagt, tror jeg også, at man skal lade være med at tænke for meget over, hvad en anmelder lige føler på det tidspunkt, han eller hun skriver anmeldelsen, det er i sidste ende dem, der lytter til musikken, og dem kommer til mine koncerter, der er de vigtigste. Og det betyder noget. 

Hvad er den bedste bog, du har læst? (Storm via Twitter)

– Jeg tror ikke, jeg har læst en bog, siden jeg gik i skole. Og det er ved at være lidt lang tid siden nu.


Hejsa Oliver. 

Jeg har fulgt lidt med på sidelinjen de sidste tre-fire års tid, og jeg er stadig ret forundret over jeres sikkerhed omkring, at Kidd ville få et gennembrud, da I i sin tid arbejdede om at få ham frem. Her tænker jeg først og fremmest på jeres metoder omkring at få musikken ud, og at det gik hen og blev så viralt på nettet. Jeg ved, at Facebook har haft noget at sige i sin tid, hvilket er noget sværere at gøre i dag end for bare et par år siden. 

Men her tænker jeg, at du/I må have haft et stort netværk eller andre betydningsfulde kontakter, siden det har kunnet lykkes. Tak for din tid, Vh Yassin (Yassin via GAFFA.dk)


– Hej Yassin. Da vi startede, havde vi ikke en sikkerhed med noget. I virkeligheden gjorde vi bare det, vi var gode til, og når man tænker tilbage, var det nok det, der satte det hele i gang. Alt kom jo fra os og ikke fra vores kontakter ude i branchen, og det tror jeg godt, at publikum kan lide, altså at det hele ikke var så gennemtænkt, og at vi kommunikerede direkte med folk uden noget mellemled. Og så kom vi jo med Kidds ting på et tidspunkt, hvor vi virkelig kunne bruge YouTube, så folk snakkede og delte alt, vi lavede.

Kære TopGunn,

Vil kvinden/røven/klubben forblive omdrejningspunktet for dine tekster, eller vil du på et tidspunkt kaste dig over andre emner i livet? KnuZ (KiddO via GAFFA.dk)


– Jeg er fascineret af kvinden, og det kommer ikke til at stoppe. Det tør jeg godt love! Og jeg også ret glad for at tage på klubben. Men når det er sagt, har jeg også skrevet om alt muligt andet. Prøv at lyt til blandt andet Døgnflue, Hul I Mine Lommer, Får Dig Høj og Mig & Mit Hoved.

Grøn eller Classic? (GAFFA)

– Classic.


TopGunn er nomineret til GAFFA-Prisen for "Årets Danske Hit" i kategorien "Kongens Have". Se musikvideoen her:

 

 

 


 

 

 


 

 

 


 

ANNONCE