x

Vandt du BliGlad?

Vandt du BliGlad?

Det er ikke hverdagskost, at en dansksproget reggaeudgivelse ser dagens lys, men nu kommer BliGlad med deres debutalbum ”Kærlighed Til Folket”, der byder på reggae af den mere klassiske slags oven på Bikstok Røgsystems store gennembrud for to år siden med dansksproget dancehall. Du kunne nu vinde BliGlads album. Læs mere nedenfor, men først lidt om BliGlad:

BliGlad er en århusiansk sekstet, der blev dannet i 2002, og siden da har de huseret med hyppige, velbesøgte koncerter i det danske reggaemiljø, både lokalt og nationalt. Nu er de så klar med debutalbummet, der er en blanding af up-tempo dancehall og traditionel jamaicansk reggaelyd, som den blev spillet i 1970'erne, tilsat skæve musikalske indfald, humor og deres egen helt hjemmelavede dialekt. Og det rykker altså pænt på dansegulvet, skulle vi hilse at sige.

Ganske som hos Bikstok Røgsystem er de dansksprogede tekster yderst humoristiske, finurlige og til tider lidt frække, om end de også kan have kant og alvor, som eksempelvis i sangen ”Knaster I Banken”: ”Jeg har knaster i banken / Men jeg får ingen kærlighed / Jeg hader børn, men er far til fire unger / Jeg elsker smøger / Men det smadrer mine lunger” (...) Og fra ni til fire sidder jeg på kontor / Lejer porno i butik / Wanker i kabiner / Kender ingen glade mennesker / Kun folk med sure miner”.

På GAFFA er vi, helt som bandnavnet antyder, blevet ret glade for BliGlad, og det tror vi også, du vil blive. Så vi havde både sat dem på forsiden af GAFFAs februarnummer, og så igangsat denne konkurrence op, hvor du kunne vinde cd’en ”Kærlighed Til Folket”. En cd, som helt sikkert vil jage enhver ansats til vinterdepression hos dig langt væk og få dine fødder til at bevæge sig instinktivt i retning af det nærmeste dansegulv.

Alt, du skulle gøre for at deltage, var at svare rigtigt på følgende spørgsmål:

På titelnummeret på Kærlighed Til Folket får BliGlad hjælp fra forsangeren fra et meget kendt Århus-band, som sidste år kunne fejre 40-års jubilæum og også har flirtet lidt med reggae gennem tiden. Hvad hedder sangeren og bandet? NB: Flere forskellige stavemåder af sangerens navn accepteres.

Svaret er: Peter A.G. Nielsen (Peter Andreas Gjerulff Nielsen) og Gnags.
De heldige vindere, der modtager cd'erne, så snart posten kan få dem frem gennem sneen, er som følger:

Thomas Mygind
2860 Søborg

Signe Skytte
8230 Åbyhøj

Tine Knudsen
2100 København Ø

Jeppe Smidt
8210 Århus V

Kasper Engholm-Keller
5000 Odense C

Bjarne Jensen
9600 Aars

Michelle Larsen
8000 Århus C

Kasper Rasmussen
1674 København V

Sarah Pepke Pedersen
3450 Allerød

Camilla Gammel
7870 Roslev

BliGlads hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA