x

NorthSide Festival offentliggør syv nye navne

NorthSide Festival offentliggør syv nye navne

NorthSide, som blev født i 2010 på initiativ af Brian Nielsen fra det danske bookingfirma Skandinavian, har netop offentliggjort syv nye navne til næste års udgave af festivalen. I samarbejde med den tyske koncert-koncern FKP Scorpio har Brian Nielsen og holdet bag NortSide Festival hentet en række store og højaktuelle navne til smilets by den 12.-14. juni.

For små fem år siden lå Ådalen hen som en fredelig eng, men siden 2010 er engen hver juni blevet forvandlet til et musikmekka, hvor musik, øldrikkeri, dans, fællesskab og kærlighed er gået i symbiose. I 2010 blev prøveballonen sendt af sted, men med 5000 gæster og et underskud på 1.4 millioner kroner gik luften lidt ud af ballonen, og en drøm så ud til at være skyllet med overløbet ud i Aarhusbugten. NorthSide insisterede dog på at give ballonen kunstigt åndedræt, og siden er festivalen og festen i Ådalen blomstret, og publikumstal, økonomi og succes er ligeledes spiret.

Hvad der for cirka fem år siden var en øde græsmark, er nu blevet forvandlet til en festival med 35.000 gæster, som nu kan løfte sløret for følgende navne:

Sam Smith

Sam Smith dukkede op på Disclosure-tracket "Latch" i 2012, og siden da har den engelske sanger med den fænomenale stemme haft en kometagtig karriere, der inkluderer Brit Awards, tre topplaceringer på den engelske singlehitliste, platinplader i hele Europa samt et debutalbum, der gik direkte nummer et på den engelske albumhitliste. Sam Smith er i øvrigt nomineret til en GAFFA-Pris i kateogrien "Årets Nye Internationale Navn". Se vinderne blivet kåret direkte på DR3 på torsdag den 4. december klokken 20-22 og læs mere om det udsolgte show på GAFFA.dk/prisen

GAFFA har for nylig interviewet Sam Smith – læs interviewet "En lille fisk i en stor dam" her

 

 

 

Alt-J

Alt-J har siden deres danske debutkoncert på NorthSide i 2013 opbygget en stor fanskare herhjemme, og de fik uden problemer indfriet de høje forventninger til bandets andet album, da "This Is All Yours" ramte butikkerne i september måned. Ikke så underligt, at de igen i år var blandt de mest ønskede navne til NorthSide. Læs vores portrætartikel "10 grunde til at elske Alt-J"

 

 

 

FKA Twigs

FKA Twigs er et af dette årtis mest omtalte nye navne og havde allerede været på flere magasinforsider, inden det Mercury Prize-nominerede debutalbum "LP1" ramte butikkerne. Hendes to første ep-udgivelser tog musikjournalister og fans med storm over hele verden, og "LP1" er den foreløbige kulmination på en lynkarriere, der har affødt sammenligninger med alle fra Billie Holiday og Sade til Tricky og Björk for hendes unikke og kantede bud på en moderne Urban-lyd. 

GAFFA har for nylig interviewet FKA Twigs – læs interviewet "Fra mystisk undergrundsfænomen tii dragende undergrundsdarling" her 

George Ezra

George Ezra har hittet stort med singlen "Budapest", hvor den talentfulde sangskriver trækker inspiration fra folk-ikoner som Bob Dylan og Woody Guthrie. Det er store sko at fylde, men det bliver gjort med succes på debutalbummet "Wanted on Voyage", der gik nummer et i hjemlandet England, og med den seneste single, "Blame It On Me", der hitter stort på P3 lige nu.

GAFFA har for nylig interviewet George Ezra – læs interviewet "Den unge mand med den gamle stemme" her

Parov Stelar Band

Parov Stelar Band har i mere end ti år været det førende navn på electroswing-scenen, og navnlig på YouTube er sange som "Catgroove" og "All Night" blevet store, fordi bandets energiske og opdaterede elektroniske version af den klassiske swing-musik tvinger en til at binde danseskoene og danse efter bedste evne. Se en underholdende, fan-skabt video til sangen "Catgroove":

Jack Garratt

Engelske Jack Garratt blander en utrolig vokal med elektroniske beats og guitarekvilibrisme med så stort talent, at han allerede har spillet på flere store engelske festivaler, selvom han kun har udgivet et par singler.

St. Paul & the Broken Bones 

St. Paul & the Broken Bones er et syv mand stort band fra Birmingham, Alabama, der er et nyt og spændende bud på autentisk soulmusik hentet ind direkte fra de amerikanske sydstater.  

Ovenstående navne bliver tilføjet et program, der i forvejen byder på den danske komet , den svenske indie-folk-sanger José González, det amerikanske indie/post-punk band Interpol og det amerikanske rockband The Black Keys. Følg GAFFAs Northside-playliste, og forbered dig til festivalen.

På trods af at NorthSide Festival adskiller sig fra andre festivaler i Danmark ved ikke at have teltpladser og mulighed for at overnatte, har NorthSide altså etableret sig og banket en stor fed rød knappenål i festivalernes danmarkskort. En knappenål, der er banket så hårdt fast, at den ser ud til at blive hængende.

NorthSide 2015 afvikles i Ådalen ved Aarhus i dagene 12.-14- juni, og billetter til festen på græsmarken kan findes her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA