x

Roskilde Festival klar med nyt navn

Roskilde Festival klar med nyt navn

Man kan allerede se frem til at opleve navne som Pharrell Williams, Muse og St. Vincent ved næste sommers store musikbegivenhed herhjemme, Roskilde Festival. Og nu har arrangørerne så føjet et nyt navn til listen. Det drejer sig om den 32-årige tyske pianist Nils Frahm, som de sidste små ti år har gjort sig bemærket med sin særegne blanding af klassisk klaver og elektronika. 
 
Den Berlin-bosiddende komponist var senest aktuel med livealbummet "Spaces" fra sidste år, og har optrådt herhjemme adskillige gange - blandt andet på Spot Festival i Aarhus sammen med danske Marybell Katastrophy såvel som ved Frost Festival og i DR Koncerthuset. Seneste studieudspil var "Screws," som blev varmt modtaget af GAFFAs anmelder og blandt andet fik følgende ord med på vejen:
 
"Screws er måske blot indspillet med en enkelt mikrofon i al enkelthed i privaten, men det har så megen nerve og tilstedeværelse, at det er et klart bevis på, at man selv med ni fingre – og uden store produktionsmæssige dikkedarer – kan skabe smør for sjælen."
 
Kan man ikke vente til juli '15 med at opleve Nils Frahm, er der faktisk også mulighed for at lade sig underholde af ham på Bremen Teater i København allerede den 25. april. Her kan man ifølge en pressemeddelelse se frem til at opleve et minimalistisk og intimt udtryk, mens sommerens festivalkoncert vil præsentere Frahm fra en mere pulserende og eksplosiv side.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA