x

PJ Harvey udgiver digtsamling

PJ Harvey udgiver digtsamling

Hun slog navnet fast allerede i halvfemserne med ikke mindst albummet "To Bring You My Love" (1995) og gjorde sig senest seriøst bemærket med kritikerroste "Let England Shake" i 2011. Og nu har Polly Jean Harvey så annonceret udgivelsen af sin første digtsamling, som efter planen udkommer næste efterår. 
 
Samlingen har fået titlen "The Hollow of the Hand" og er skabt i samarbejde med filmmageren og fotografen Seamus Murphy. Oven på udgivelsen af "Let England Shake" for tre år siden har makkerparret rejst i blandt andet Kosovo og Afghanistan, og det er disse rejseoplevelser, som danner den direkte baggrund for det fælles værk. I forbindelse med den kommende udgivelse har Harvey udsendt en udtalelse, hvori det blandt andet hedder:
 
"At samle information fra sekundærkilder føltes for langt væk fra det, jeg forsøgte at skrive om. Jeg ønskede at lugte luften, mærke jorden og møde folke i de lande, jeg var fascineret af. Min ven Seamus Murphy og jeg blev enige om at skabe et projekt sammen - hvor jeg samlede ordene og han billederne, mens vi fulgte vores instinkter i forhold til, hvilken retning vi skulle i."
 
PJ Harvey høstede masser af roser for rockalbummet "Let England Shake," som takseredes til fem af seks mulige stjerner i GAFFA. "På Let England Shake er hun skarp og ubønhørlig. Med medvirken fra Mick Harvey og John Parish er den musikalske retning sat i form af en skurrende minimalistisk rock. Det er næsten PJ Harvey vintage. På en gang skræmmende og betagende. Grimt og underskønt," lød det fra Jan Opstrup Poulsen i februar 2011.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA