x

Danske rocklegender slår sig sammen

Danske rocklegender slår sig sammen

To af dansk rocks mest elskede orkestre spiller dobbeltkoncerter sammen i Aarhus og København til maj og juni. Det drejer sig naturligvis om D-A-D, der i år har fejret 30 års jubilæum med et stort rockbrag, og legendariske Dizzy Mizz Lizzy, som indtager 2015 med en genforeningsturné og splinternye numre. Det kommer til at foregå på Mindet, Aarhus Havn, den 29. maj og Østerbro Stadion i København den 5. juni.

Dizzy Mizz Lizzy annoncerede deres comeback i september. Her fortalte Tim Christensen på vegne af trioen: ""Det var en fantastisk oplevelse i 2010, men vi blev også mætte. Det lå dog lidt i kortene, at det kunne være spændende at tage ud på en ny turné en dag, men hvis det skulle ske, var vi enige om, at så skulle det også være med nogle helt nye sange på repertoiret."

Dizzy Mizz Lizzy var aktive fra 1988-98, udgav to storsælgende album, "Dizzy Mizz Lizzy" i 1994 og "Rotator" i 1996 og blev gendannet til en stor turné i 2010, inden Tim Christensen vendte tilbage til sin solokarriere, og de to andre medlemmer, trommeslager Søren Friis og bassist Martin Nielsen, gik tilbage til deres civile jobs uden for musikbranchen.

D-A-D har i år fejret deres 30 års jubilæum med stor festivas og en turné, der blev modtaget vel af kritikere såvel som naturligvis fans. Det blev til 30 klub-koncerter i Danmark, efterfulgt af 30 klubkoncerter i Europa, afsluttet med 30 festivaljobs rundt omkring i hele verden, og på toppen af lagkagen kom så et dobbeltalbum med 30 af de bedste numre fra bagkataloget. Dertil et kæmpe skulderklap fra hele branchen, da de i november gik hjem med æresprisen til årets Danish Music Awards fest i Forum.  

De stod også for at lukke årets Copenhell, hvor det bestemt gik ned i flammer. GAFFAs musikanmelder Keld Broksø var på pletten og kvitterede med fem stjerner. Han skrev blandt andet: "I stedet for at lyde som fortiden fremstod D-A-D, som om de både havde noget på hjerte og kunne bevare deres skøre og skægge islæt på en dugfrisk måde, som var det ikke blot en gentagelse af de berømte fester, som D-A-D i tidens løb har stået i spidsen for på Roskilde Festivals Orange Scene." 

Billetsalget er i gang fra søndag den 7. december, og billetter kan skaffes via billetlugen.dk.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA