x

Hvad er årets mest afspillede hit ifølge WiMP?

Hvad er årets mest afspillede hit ifølge WiMP?

Ser man tilbage på de 100 mest streamede sange hos WiMP i 2014, er det bemærkelsesværdigt, at danske artister udgør hele 60 procent. Og når det kommer til streamede album, er de fem øverste af dansk oprindelse. Du kan se, hvem der topper her forneden.

Det er ikke nogen overraskelse, at dansk musik er populært hos danskerne, fortæller WiMPs musikredaktør Jonas Kleinschmidt og forklarer, at WiMP i kraft af deres redaktionelle kuratering hele tiden arbejder på at øge synligheden af dansk musik. Og så hænger populariteten ganske enkelt også sammen med den høje kvalitet, forklarer han:

"Det store opsving skyldes helt klart, at 2014 rent musikalsk har været et enestående godt år for dansk musik. Fra megahits fra de helt store navne som Medina, L.O.C. og Rasmus Seebach til de nye ansigter på scenen som MØ, Christopher, Stine Bramsen og Sivas. Over hele linjen er der blevet lavet god musik med noget på hjerte. Tag Hedegaard og Lukas Grahams 'Happy Home', der handler om sorg og længsel efter tabet af et nært familiemedlem. Det er da ret fantastisk, at sådan et nummer kan blive til så god en popsang og ende med at være et af årets mest spillede numre." 

Jonas Kleinschmidt er især imponeret over de nye navne på den danske scene, som han mener er helt på højde med de internationale forbilleder:

"Vi skal være glade for, at vi har fået MØ og Sivas. De bidrager med en helt utrolig friskhed og fandenivoldskhed. Især sidsnævnte står bag et epokegørende skift i dansk musik. Han har stort set opfundet sit eget sprog og rapper om en verden, man sjældent hører om i medierne. Og så er der både plads til hårdkogt attitude og sårbarhed. Gadeslang, politisk opsang og poesi. Det er smukt!"

I toppen af af de mest streamede album finder vi Rasmus Seebach som årets topnavn. Spørger man ham, hvad det betyder for ham at være det mest streamede navn hos WiMP, er han ikke i tvivl:

 "Det er jo helt vildt, at det endnu engang er min musik, der er endt i toppen hos WiMP. For en sangskriver som mig er det jo det fedeste i verden at vide, at ens musik rent faktisk bliver brugt og lyttet til ude i de danske hjem. Det luner om hjertet at vide", forklarer Rasmus Seebach.

"Ingen Kan Love Dig I morgen" udkom i november sidste år, og den har siden da ligget lunt i toppen af den officielle danske hitliste. GAFFAs musikanmelder Michael José Gonzalez kvitterede med fire stjerner og skrev: "Alt i alt er Ingen Kan Love Dig I Morgen en sympatisk og bundsolid popplade med gode melodier og tekster, hvor de færreste bliver sat af, uden at det betyder, at der ikke er noget på hjerte."

Se de mest streamede sange og album på WiMP her: 

Årets mest streamede sange

1) Medina - Jalousi           
 2) Hedegaard - Happy Home
 3) Pharrell Williams - Happy
 4) Joey Moe - Million
 5) Rasmus Seebach - Øde Ø
 6) Mr. Probz - Waves
 7) Burhan G Feat. L.O.C. - Karma
 8) Brandon Beal feat. Christopher - Twerk It Like Miley
 9) Ed Sheeran - I See Fire
10) Rasmus Seebach - Sandstorm
11) Clean Bandit feat. Jess Glynne - Rather Be
12) Lukas Graham - Mama Said
13) Shaka Loveless - 2 Mod Verden
14) Bo Evers - Fred
15) Kato feat. TopGunn - Dumt På Dig
16) TopGunn - Kongens Have
17) L.O.C. - Marquis
18) OneRepublic - Counting Stars
19) Stine Bramsen - Prototypical         
20) Basim - Cliche Love Song

Årets mest streamede album i WiMP  

 1) Rasmus Seebach - Ingen Kan Love Dig I Morgen
 2) Burhan G - Din For Evigt
 3) Marie Key - De Her Dage
 4) L.O.C. - Sakrilegium
 5) Christopher - Told You So
 6) Acivii - True
 7) Tina Dickow - Whispers
 8) Nik & Jay - United
 9) Pharrell Williams - G I R L
10) Ed Sheeran - x
11) Jason Derülo - Tattoos
12) Rasmus Seebach - Mer' End Kærlighed
13) Lukas Graham - Lukas Graham
14) OneRepublic - Native
15) MØ - No Mythologies To Follow
16) Ed Sheeran - +
17) Medina - Arrogant
18) Sia - 1000 Forms Of Fear
19) Rasums Seebach - Rasmus Seebach
20) Sivas - D.A.U.D.A. 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA