x

Her er årets 10 mest populære julesange – og 10 nye

Her er årets 10 mest populære julesange – og 10 nye

Ikke en jul på GAFFA uden en oversigt over julens mest populære sange. Musikstreamingtjenesten WiMP har hjulpet os lidt og sendt en top 10 over de mest lyttede julesange på WiMP i år indtil videre, og listen byder ikke på de store nyheder eller overraskelser. Wham! og "Last Christmas" ligger i toppen foran Mariah Careys "All I Want for Christmas is You" og MC Einars (billedet) "Jul, Det' Cool" – sange, som har henholdsvis 30, 20 og 26 år på bagen. Nyeste sang i WiMPs jule-top 10 er Drengene Fra Angoras "Jul i Angora", som er 10 år gammel.

Årets 10 mest populære julesange er som følger:

1. Wham! – Last Christmas (1984)

2. Mariah Carey – All I Want for Christmas is You (1994)

3. MC Einar – Jul, Det' Cool (1988)

4. Drengene Fra Angora – Jul i Angora (2004)

5. Juice og S.O.A.P. med Christina & Remee – Let Love Be Love (1998)

6. Chris Rea – Driving Home For Christmas (1986)

7. Mel And Kim – Rockin' Around The Christmas Tree (1987)

8. The Jackson 5 – Santa Claus Is Coming To Town (1970)

9. De Nattergale – It's Hard To Be A Nissemand (1991)

10. Queen – Thank God It's Christmas (1984)

"Personligt kan jeg høre Wham!, Mariah, MC Einar og alle de andre igen og igen. Men jeg synes helt klart også, man bør unde sig selv at lytte til nogle af alle de nye julesange, der er kommet i de seneste par år, for der virkelig meget godt iblandt", fortæller WiMPs musikredaktør Jonas Kleinschmidt.

WiMP har derfor lavet en playliste med en række af de senere års julesange med blandt andre kunstnere som Coldplay, Rasmus Walter, Chorus Grant, Hymns From Nineveh og Christian Hjelm. Sidstnævnte har netop udgivet sangen "I Mørket Finder Lyset Vej", og om den sang fortæller han blandt andet: 

"Det er, som om de (de gode julesange, red.) forudser og beskriver den samme følelse, de får én til at kigge ind ad, og jeg tror, det kan være svært i julen, da man jo altid ender med at stresse igennem den i stedet for at være nærværende over for hinanden. De her vibrationer har jeg selv prøvet at fange i "I Mørket Finder Lyset Vej", som jeg egentlig har haft lyst til at skrive i flere år – jeg har haft den på læberne – men det var først i år, at den faldt på plads."

Hør WiMPs 10 mest populære julesange efterfulgt af WiMPs bud på 10 nyere, gode julesange.  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA