x

Østkyst Hustlers drager på jubilæumsturné

Østkyst Hustlers drager på jubilæumsturné

Den danske rapgruppe Østkyst Hustlers er tilbage på den danske musikscene med hits som "Han Får For Lidt" og "Hustlerstil". Det sker næste år fra starten af april til midt i juni måned på gruppens 20 års jubilæumsturné. Bandet blev dannet i 1993 og slog for alvor igennem med debutalbummet "Verdens Længste Rap" fra 1995. Albummet satte gang i en ny dansk hiphop-bølge med navne som Humleridderne, Hvid Sjokolade og Kongehuset. 

Konceptpladen"Verdens Længste Rap" udnyttede den tids populære format, cd'ens maksimale kapacitet på 79 minutter fuldt ud og levede således op til sin titel og slog alle eksisterende danske spilletidsrekorder.

Bagmanden var den danske hiphopper Nikolaj Peyk, der i de sene 80'ere også var ankermand i MC Einar og tekstforfatter til storhittet "Ahr dér!" samt ikke mindst julehittet "Jul, det' cool".

Med Østkyst Hustlers udgav Peyk i 1996 et album yderligere, "Fuld af løgn", der medførte hits som "Han får for lidt" og "Der går penge ind på torsdag", som gjorde hiphoppen til mainstream.

I bandet finder vi også rapperne Bossy Bo og Jazzy H, der leverede rimene, så de ramte lige, hvor de skulle. Østkyst Hustlers' seneste album, "Get a Life Selv" udkom i 2003 (uden Peyk), og siden har trioen med mellemrum lavet musik til soundtracks samt turneret med jævne mellemrum, og GAFFAs anmeldere har generelt været positive.

I 2015 markerer trioen 20-året for "Verdens Længste Rap" i april og maj med en mindre Danmarksturné. Live optræder Østkyst Hustlers med et fire-mand stort backingband, og mon ikke der bliver plads til alle hittene såvel som et par overraskelser eller to.

Tourplanen kan ses nedenfor, og som Østkyst Hustlers selv udtrykker det på deres Facebook-side: "hvem ønsker sig ikke en billet i julegave?". Billetsalget er i gang.

-      03.04.15 - Fatter Eskil, Aarhus

-      04.04.15 - Fatter Eskil, Aarhus

-      30.04.15 - Skråen I Nordkraft, Aalborg

-      01.05.15 - Gimle, Roskilde

-      08.05.15 - Fermaten, Herning

-      09.05.15 - Amager Bio, København

-      15.05.15 - Postenlive, Odense

-      22.05.15 - Walthers Musikcafé, Skanderborg

-      23.05.15 - Godset, Kolding   

-      30.05.15 - Nye Hede Rytmer, Silkeborg

-      12.06.15 - Nord-als Musikfestival, Nordborg

Lad op til turné og se Østkyst Hustlers optræde live med "Han Får For Lidt" i Natholdet nedenfor: 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA