x

Se Astronauts nye musikvideo, der vender op og ned på alt

Se Astronauts nye musikvideo, der vender op og ned på alt

Det aarhusianske band Astronaut tænker i særdeleshed ud af boksen i forbindelse med udgivelsen af deres debut-ep "A Cloud of Ink". Det er specielt i sig selv, at deres første musikvideo er optaget i en jetjager, der flyver på hovedet – det er ifølge bandet selv aldrig sket før. Lyduniverset på deres nye ep er også interessant. Sangene findes også i såkaldte hi-fi-versioner, hvor komprimeringen er skåret væk for at bevare den ægte hi-fi-lyd, hvilket giver et specielt og unikt lydbillede. Du kan se Astronaut indtage luftrummet i videoen nederst på siden. 

Astronaut startede på musikkonservatoriet i Aarhus, hvor Martin Zeppelin fra sangskriverlinjen slog sig sammen med venner og medstuderende. Bandet har brugt tusindsvis af timer bag lukkede døre på konservatoriet for at finde frem til den helt specielle lyd, som man ikke finder hos andre bands i Danmark lige nu. Siden den rette lyd blev fundet har bandet spillet på lokale spillesteder i både Aarhus og København. De har eksempelvis lige holdt release på albummet "A Cloud of Ink" på Harvey i København, og den 22. december spiller de på Train i Aarhus.

Astronauts er inspireret af store bands som The Beatles, Pink Floyd, Led Zeppelin og David Bowie, og sangskriver Martin Zeppelin beskriver målet med musikken således. "Jeg vil gerne skrive rørende musik og spille koncerter, som publikum kan mærke. Numre, som ikke er overfladiske, og som kommer ind under huden. De skal kunne spilles igen og igen".

Bandets manager Christian "Lille" Sørensen har, som han også bør, stor tiltro til bandet og siger følgende: "Jeg hørte tilfældigt bandet på YouTube for fem måneder siden, hvor de havde lagt et enkelt nummer ud fra deres øvelokale. Så var jeg solgt. Nummeret mindede mig om nogle af mine yndlingsbands og kunsterne som Beatles, David Bowie og Oasis.

Se videoen, hvor Martin Zeppelin synger i en gammel russisk jetjager, der flyver på hovedet, herunder.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA