x

Vegas Udvalgte klar med fuldt program

Vegas Udvalgte klar med fuldt program

Hele programmet til upcoming-festivalen Vegas Udvalgte er nu klar, og tre nye navne tilføjes det ambitiøse program i form af r&b-sangerinden Kwamie Liv, synthpop-duoen First Hate og electropop- og electro/r&b-sangerinden Anya. Lineuppet til fredag den 30. januar er altså komplet og ser på papiret ud til at kunne skabe live og glade dage i Vega.

Ud over de netop tilføjede navne, har Vegas Udvalgte allerede hvervet ENA, Mendoza og The Felines. Programmet byder altså på seks forskellige kunstnere, som har til formål at skabe gode vibrationer, når det femte arrangement af slagsen løber af stablen.

Kwamie Liv

Dansk/zambiske Kwamie Liv var indtil for nylig måske Danmarks bedst bevarede hemmelighed. Men med masser af blogomtale og store interviews i udlandet er hun godt på vej til at ændre det. Debut-ep'en "Lost In The Girl", skabt med produceren Baby Duka, udforsker forskellige sider af elektronisk pop og r&b med et strejf af sovekammer-æstetik og inspiration fra M.I.A, FKA Twigs samt Lana Del Rey. Singlen "5 AM" har allerede hittet på Det Elektriske Barometer og hos P6 Beat.

"Kwamie Livs mørke r&b/pop fangede vores hjerter næsten ud af det blå, efter hun dukkede op på forskellige internationale blogs og sites. Hun er allerede en etableret international artist, men nu må det være på sin plads at invitere hende ind på den danske scene. Vi tror helt klart, at 2015 bliver Kwamie Livs år, både i Danmark og udlandet, og vi er glade for og stolte af, at hun er en del af årets program," siger Annika Jonsson, som er bookingassistent i Vega.

First Hate

Det er kun få måneder siden, synthpop-duoen First Hate udsendte deres selvbetitlede debut-ep, der inviterer ind i et melankolsk univers af synthmelodier, tunge tromme-beats, live-keyboard og Anton Falck Gansteds vokal. First Hate spillede deres debutkoncert til Henry's Dream-festivalen i 2013, og siden er det gået stærkt med jobs til Distortion, Trailer Park Festival og supporttjanser for vennerne i Communions samt på Trentemøllers seneste tour i Østeuropa.

"Der er referencer over det hele, men det samlede billede er samtidig meget unikt og tydelig First Hates eget udtryk. Den dvælende vokal, på linje med postpunkens dybe melankolske vokaler, de melodiske synth-figurer og eminent opbyggede omkvæd gør, at vi i Vegas bookinggruppe responderer med anerkendte nik og store forventninger til denne duo," udtaler Lene Vive Kristoffersen, som er booker i Vega.

 

Anya

Overskriften for sangerinden Anyas univers er ærlige tekster, blød stemme og elektroniske r&b-toner med afstikkere til hiphop, jazz og soul'ede elementer. En snert af nordisk melankoli samt uprætentiøs legesyge og selvironi, der udfordrer r&b-genrens typiske normer. Bag musikken står producerne Carl Barsk og Frederik Carstens, som begge producerer for hiphop/r&b-kollektivet Hukaos, som huser aarhusianske Karl William.

"Jeg var ikke i tvivl om Anyas talent, da jeg hørte hende første gang. Det var den dér musikalske mavepumper, man kan få, hvor musikken rammer dig hårdt. Der var ingen tvivl: Anya måtte være del af Vegas Udvalgte 2015. Vi er vilde med Anyas naturlige elegance, hendes bløde krøller, fine stemme & univers og tror på, at 2015 bliver Anyas år," siger Cille Veje, booker i Vega.

   

Vegas Udvalgte løber som sagt af stablen fredag den 30. januar, og billetter til arrangementet kan du finde her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA