x

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Guide: Her er weekendens 11 essentielle koncerter

Har du nogle planer for weekenden, ud over at se Luciaoptog på lørdag den 13. december? Måske er det værd at overveje at finde dit musikgen frem og tage til en koncert eller to, for der er fede koncerter på musikprogrammet. GAFFA giver dig her en guide, når du skal vælge mellem koncerter for den kommende weekend. Find mere info om billetsalg ved at klikke på bandnavnene nedenfor. 

TORSDAG DEN 11. DECEMBER:

København:

The Raveonettes, Vega (få billetter)

Danskerduoen The Raveonettes har i sommer udgivet det anmelderroste album "Pe'ahi" og er med dette i oppakningen klar til at blæse publikum omkuld i Store Vega. Da GAFFAs anmelder Julie Hugsted oplevede bandet på Train i 2013, gav hun fem stjerner og afsluttede anmeldelsen således: "Aftenens koncert blev nærmest en lomme i tid og rum, hvor det føltes, som om alt stod stille, og der kun var gået fem minutter, da koncerten var ovre". Der er kun få billetter tilbage til koncerten i Vega. The Raveonettes spiller også på Train i Aarhus den 13. december.

 

 

 

Patrick Dorgan + Anya, Lille Vega (få billetter)

Den københavnske sanger Patrick Dorgan er debutant inden for soul-genren, og hans single "On The Way Down" har allerede lydt i radioen mange gange. Debutsinglen var i øvrigt P3's Uundgåelige for nogle uger tilbage. På kort tid har Dorgan skabt sig en fanskare, og lige inden udgivelsen af "On The Way Down" annoncerede Patrick Dorgan koncert på Ideal Bar, Vega i København, men efter at sangen var P3's Uundgåelige, blev billetterne revet væk. Derfor er denne ekstrakoncert blev stablet på benene. Som opvarmning er sangerinden Anya. Hendes musikalske univers omfatter ærlige tekster, en blød stemme og elektroniske r&b-toner med afstikkere til hiphop, jazz og soul'ede elementer.

 

 

  

Echo Me + Men of Polaroids, Huset-KBH

Jesper Madsen er den danske sangskriver bag kunstnernavnet Echo Me. Han har skrevet sange, siden han var ti år, hvor han "lånte" sangtekster fra kunstnerne i forældrenes musiksamling. Det har været et travlt efterår for Echo Me med adskillige koncerter i Tyskland, men han har også fundet plads i kalenderen til to koncerter i Danmark. Den ene foregår den 11. december. Med sig har han sangene fra sit seneste album, "Towards The Sunset". Til opvarmning spiller den debuterende duo Men of Polaroids, som består af Djarn Kargin og Mathias Elrød Madsen. Duoen spiller indie-rock med et "folket" twist.

Thomas Buttenschøn, Bremen Teater

Vi kender ham for sit store og fyldige afro-garn, men også for hans akustiske musik. Thomas Buttenschøn har valgt at gå solo for en stund og er netop i gang med at turnere med sit femte studiealbum. Han er i gang med sin enmandsturné, hvor Buttenschøn vil søge mere intim kontakt med publikum og fortælle historier, som knytter sig til de nye sange. Hvis du vil opleve det, forgår koncerten torsdag den 11. december på Bremen Teater kl. 20.00.

Noah, Cristians Kirke

Popduoen Noah giver akustisk koncert i religiøse omgivelser. Noah har hittet med tre dobbelt-platin-singler: "Alt Er Forbi" og "Over Byen" og "Det' Okay". Sangene har nu sammenlagt rundet mere end 20 millioner streams, hvilket markerer Noah som en af landets helt store succeser på de nye streamingtjenester. Bandets debutalbum udkom i maj sidste år og har siden turneret på danske spillesteder og festivaler. Noah består af forsanger Troels Gustavsen og Lasse Dyrholm på keyboard og kor. De to skolekammerater startede samarbejdet tilbage i 2008, og det viste sig hurtigt at være en sucess

 

 

Helsingør:

Oh Land + Copenhagen Phil, Kulturværftet, Helsingør

Oh Land udgav i november sit fjerde studiealbum, "Earth Sick", der fik anmeldere og publikum til at juble – igen. Nanna Øland Fabricius, som er tidligere balletdanser og talentet bag Oh Land, leverer medrivende storslået dramatik, melankoli og pop, der giver lytterne lyst til at flytte fødder i takt. Ud over koncerten på Kulturværftet, Helsingør giver Oh Land også de købenavnske fans et show i Konservatoriets Koncertsal, København. Det sker den 12. og 13. december. Til alle de tre koncerter slår hun pjalterne sammen med symfoniorkestret Copenhagen Phil.

 

 

Esbjerg:

Shaka Loveless, Tobakken

Shaka Loveless, som har slået benene væk under mange danskere de seneste par år, giver koncert i denne weekend – faktisk hele tre af slagsen. Han spiller ligeledes i Musikhuzet i Rønne fredag og på Stars i Vordingborg lørdag. I september vandt Shaka en DJBFA-hæderspris for sit talent for at "skabe vedkommende sangtekster". Hans første single "Tomgang" blev en af de mest spillede sange i 2012, og albummet modtog en Danish Music Award i kategorien Årets Danske Clubudgivelse, og ikke nok med det, så fik videoen til sangen en Award som Årets Danske Musikvideo.

 

 

 

FREDAG DEN 12. DECEMBER:

Aarhus: 

The Awesome Welles, Radar

Mørkemænd foretrækker naturligvis mørket, og derfor byder The Awesome Welles julemåneden velkommen med en mini-turné i det danske land. Til at åbne for sig undervejs har de inddraget produceren af deres debutalbum - og Kellermensch-frontmanden - Sebastian Wolff, der vil optræde solo. Og den første koncert starter på spillestedet Radar i Aarhus. The Awesome Welles udgav i august måned deres selvbetitlede debutalbum til store roser fra det danske anmelderkorps. Ligeledes optræder bandet den 13. december på Ideal Bar i København. 

 

 

 

Emil Stabil, Train

Emil Stabil (billedet) er rapperen, der sidste torsdag den 4. december til GAFFA-Prisen fik Bremen Teaters tag til at lette. Her var Stabil vidne til et stående publikum, der skrålede med på hans kendte nummer "Er Det En Fugl?". Sangen har næsten kørt på repeat de seneste måneder på diverse radiokanaler. Hvis du vil lade op til fest og farver, så er en koncert med Emil Stabil et glimrende bud.

LØRDAG DEN 13. DECEMBER:

København:

Nye Toner #7, Bremen Teater

Arrangementet "Nye Toner" startede i januar 2012 på et initiativ fra Simon Kvamm. Ideen er at få upcoming navne frem i søgelyset. Til den syvende udgave optræder First Hate, Nixen og Nordkap. Firts Hate er en københavnsk synth-pop duo og udgav i september deres selvbetitlede debut-ep. Nixen er en ung rapper, men har allerede lavet to udgivelser i form af ep'er i 2011 og 2012. Sidstnævne nye toner til arrangementet er Nordkap, som er en odenseansk duo bestående af Hjalmer Larsen og Mads Bjørn Lundsgaard. Nordkap har flere gange opvarmet for Folkeklubben og arbejder i øjeblikket på en udgivelse med producer Nikolaj Nørlund.

Looptroop Rockers, Pumpehuset

Det svenske hiphop-band Looptroop Rockers blev dannet af rapperen Promoe og dj'en/produceren Embee i 1991, mens de endnu var i teenageårerne. Herefter blev gruppen udvidet med CosM.I.C, og i 1993 udgav trioen ep'en "Superstars", der lige som opfølgeren "Threesicksteez" (1995) kun udkom på kassettebånd. I 2007 var der uklarhed om fremtiden for bandet, eftersom de fleste skulle have tid til at stifte familie. Men de har holdt sammen alle årerne og er i skrivende stund aktuel med dobbeltsinglen "Another Love Song og "Beautiful Mistake fra det seneste album "Naked Swedes". 

Udsolgte koncerter

Weekenden byder også på nogle koncerter, vi ville have anbefalet, hvis ikke de var udsolgt – men det er de. Det drejer sig om følgende:

11. december – Erasure, Tap1, København

12. december – Niarn afskedskoncert, Skraåen, Aalborg 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA