x

Se raptalentet AMROs nye musikvideo

Se raptalentet AMROs nye musikvideo

Amros ny single "Karamel" er et resultat af et nyt samarbejde samt en metafor for det, rapperen AMRO gerne vil bringe til lytteren. Sammen med "Karamel" udkommer sangen "Lokkedue", som er de to grundsten til ep'en "Sort Dannebrog", der udkommer i starten af 2015. Du kan høre den nye single "Karamel" og se den tilhørende musikvideo nederst på siden.

Det kommende album "Sort Dannebrog" skal give et musikalsk indblik i Danmark set gennem AMROs øjne. Titlerne "Karamel" og "Sort Dannebrog" er meget sigende for, hvem AMRO er som rapper i Danmark. Han forklarer selv:

"'Karamel' symboliserer folk som mig selv med lidt mørkere, og Sort Dannebrog er et grundlæggende symbol for en fusionering af 'min stil' og Dannebrog eller Danmark - så på en måde et symbol for 'mit Danmark' og en dansk indvandrers Danmark. Selvom det på coveret ser mørkt og dystert ud, vil jeg gerne have, at det skal repræsentere den positive forandring, der har været de sidste år, som sikkert også har været katalysator for det gennembrud, der har været med vores stil indenfor dansk musik. Et flag er også et symbol for en bevægelse og skal repræsentere en markering af stilen i det danske kulturbillede. Men flag hejses og kommer også ud i anledning af noget godt, og jeg prøver også at fortælle, at jeg fejrer lidt, hvor jeg er nået i dag som dansk indvandrer."

Sangene til "Sort Dannebrog" er et nyt samarbejde med produceren Güney Turan. Güney er en af AMROs gode venner og har før dette ikke udgivet noget officielt, men debuterer med "Karamel". Han har sammen med videoproduceren Jahfar Muataz og Julian Barfoed været med til at skabe det lydbillede og visuelle univers, der kommer til udtryk i den nye musikvideo og single.

GAFFA bragte for nylig en portrætartikel om den nye generation af danske rappere, blandt andre AMRO. Læs artiklen her.

Du kan se musikvideoen til "Karamel" herunder. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA