x

Herbie Hancock & Chick Corea til Copenhagen Jazz Festival

Herbie Hancock & Chick Corea til Copenhagen Jazz Festival

Der er lagt op til en fest med jazz-toner, når Copenhagen Jazz Festival løber af stablen næste sommer. Torsdag den 9. juli optræder to af jazzens største artister Herbie Hancock & Chick Corea som en duo.

Herbie Hancock & Chick Corea står hver for sig bag en række øjeblikke i jazzhistorien, og deres berømte duo-samarbejde begyndte tilbage i slut-halvfjerserne. De har endnu ikke optrådt sammen på Copenhagen Jazz Festival – men til sommer sker det i DR Koncerthusets koncertsal.

De to jazzmusikere forundrede jazzverdenen midt i den elektriske jazz' storhedstid med deres akustiske duo for to flygler. Deres koncerter fra 1978 bød på så meget stof, at det frembragte to dobbelte livealbums, som i dag har opbygget sig en klassikerstatus.

Hancock udgav "An Evening with Herbie Hancock" på pladeselskabet Columbia, og Corea udgav "CoreaHancock" på Polydor, og de sjældne tv-indslag fra den gang bekræfter, at duoen ikke kun rykkede grænserne for, hvordan et jazzpiano kunne lyde, men også fik tillokket et stort publikum verden over til at anerkende deres musik. . 

Den nu 74-årige Herbie Hancock og den 73-årige Chick Corea er blandt de mest indflydelsesrige jazzmusikere efter Miles Davis og har de seneste år vist, at de stadig er blandt de bedste inden for genren.

Når de spiller på Copenhagen Jazz Festival 2015, er opsætningen den samme som fra optagelserne i 1978: De to flygler står ryg-mod-ryg midt på scenen, og de to kunstnere sidder og står ansigt til ansigt.

Copenhagen Jazz Festival 2015 finder sted på 100 spillesteder i København fra den 3.-12. juli. Udover Herbie Hancock & Chick Corea er også Tony Bennett & Lady Gaga "Cheek to Cheek" at finde på musikprogrammet til festivalen.

Billetsalget starter i dag tirsdag den 16. december kl. 10 på DR Koncerthusets hjemmeside. 

Du kan høre dem optræde sammen tilbage i 1974, hvor de startede samarbejdet, i nedenstående video: 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA