x

Sziget Festival offentliggør de første navne

Sziget Festival offentliggør de første navne

De første navne på plakaten til Sziget Festival 2015 tæller blandt andet Florence and the Machine, Alt-J, Jamie Woon og Blasterjaxx.

Festivalen som finder sted i Ungarn, er en af verdens allerstørste af slagsen og havde efter eget udsagn omkring 415.000 besøgende i år. Den enorme, verdenskendte festival fortsætter næste år den stolte tradition om at præsentere så mange kunstformer og musikalske genrer som muligt.

Med udgangspunkt i ovenstående mantra har Sziget Festival netop offentliggjort følgende navne til 2015-programmet:

Florence and the Machine

Florence and the Machine gæster festivalen med deres unikke indiemusik, som har høstet store roser verden over siden debutalbummet fra 2009.

Alt-J

Bandet fik stor succes med debutalbummet An Awesome Wave fra 2012, med og opfølgeren This is All Yours fra i år har de cementeret deres position på den internationale musikscene.

 

Blasterjaxx

EDM-fans kan glæde sig til Thom Jongkind og Idir Makhlaf, bedre kendt som Blasterjaxx, der indtager en af de 50 scener til næste års festival.

Jamie Woon

Den engelske singer-songwriter kommer også til Sziget 2015. Hans karakteristiske stemme kombineres med elektroniske soul-produktioner.

Fauve

Franske Fauve byder på en interessant kombination af musik og videokunst.

José Gonzalez

Det er efterhånden et stykke tid siden, man har hørt fra José Gonzalez, men han er omsider tilbage med ny musik og et nyt album på vej. "Vestiges & Claws" udkommer midt i februar. Lyt til første single herunder.

The Subways

Dette band kommer utvivlsomt til at fyre op under en fest på Sziget. De arbejder pt. på deres fjerde album, så de tager friske indie-hits med til festivalen.

Babylon Circus

Babylon Circus er et 10-mands stort ska-reggae band fra Frankrig. Forvent en livsbekræftende og farverig koncert på Sziget 2015.

Kadebostany

Kadebastony er stormet ind i rampelyset med deres unikke og mangefacetterede popmusik.

AWOLNATION

Med Aaron Bruno i front har Awolnation skrevet en af de helt store sange med "Sail". En sang, der fik global succes i 2011-2012, og med til Sziget tager de også deres album "Megalithic Symphony".

Det var den første del af musikprogrammet på Sziget 2015 – men der er meget andet at opleve på Sziget end musik med det massive kunstprogram, man kender fra tidligere år.

Billetter og andre væsentlige informationer kan findes her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA