x

Nyt navn til Roskilde Festival

Nyt navn til Roskilde Festival

I aften giver den amerikanske hiphop-duo Run the Jewels alias rapperne El-P og Killer Mike en udsolgt koncert i Pumpehuset, men hvis du ikke har fået billet, eller bare vil opleve dem endnu en gang, får du en ny chance. Duoen er netop blevet offentliggjort til næste års Roskilde Festival.

Run the Jewels' seneste album, "Run The Jewels 2" blev lagt ud til gratis download i oktober, og lige nu har den opnået topplaceringer på listerne over årets bedste pladeudgivelser i toneangivende internationale musikmedier som Billboard, NME, Pitchfork og Rolling Stone

De i forvejen anerkendte rappere El-P og Killer Mike udgav i juni 2013 deres meget roste fælles, selvbetitlede debutalbum under navnet Run the Jewels gratis på nettet. Kort forinden havde El-P og Killer Mike optrådt på Roskilde Festival med hver deres koncert. De gæstede også hinanden på scenen, og dermed var Roskilde-publikummet blandt de første i verden, der oplevede Run the Jewels live. Derfor giver det god mening, at Run the Jewels vender tilbage til Roskilde, nu under navnet Run the Jewels.

Run the Jewels gav også koncert i Lille Vega i november 2013, hvor GAFFAs anmelder Peter T. Aagaard begejstret uddelte fem stjerner og konkluderede: "Dette var en komprimeret version af, hvad der får El-P og Killer Mike til at fungere sammen. De bringer det bedste frem i hinanden, mens de flower, griner og sveder som svin. Men det var ikke perler for svin. Det var juveler for svineheldige hiphoppere." Læs hele anmeldelsen her.

Roskilde Festival har indtil videre offentliggjort navne som Muse, Pharrell Williams, Mew, Lamb of God, St. Vincent og The War on Drugs. I alt spiller 169 kunstnere på festivalen i 2015. Se alle offentliggjorte navne til Roskilde Festival her

137 navne mangler fortsat at blive offentliggjort. Mange flere navne offentliggøres tidligt i 2015.

Roskilde Festival 2015 finder sted gennem otte dage fra den 27. juni til den 4. juli.

Find billetter via GAFFA Live

Varm op til Roskilde og/eller Pumpehuset-koncerten med "Oh My Darling (Don't Cry") fra Run the Jewels' seneste album:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA