Nyhed

McCartney og Starr reagerer på Joe Cockers død

De to resterende The Beatles-medlemmer udtrykker sorg og mindes Cockers udgave af With A Little Help From My Friends

Joe Cocker tabte i går kampen til lungekræft i en alder af 70 år. Nu har de to resterende Beatler - Ringo Starr og Paul McCartney - reageret på dødsfaldet af den musikalske kollega, som fik sit første store hit i 1968 med netop et cover af The Beatles' klassiker "With A Little Help From My Friends".

Starr var først ude med en kort besked på Twitter, der i al sin enkelthed lyder: "Farvel og Gud velsigne Joe Cocker fra en af hans bedste venner, fred og kærlighed." Ganske sigende har Starr fået et lille ordspil - "from one of his friends" - med i sin Twitter-besked, der refererer til den sang, som Cocker i den grad formåede at gøre til sin egen og som stadig står som et vitalt øjeblik fra hans optræden på Woodstock Festival i 1969.

McCartney har imidlertid offentliggjort en længere pressemeddelse. Han skriver:

"Det er virkelig trist at høre, at Joe er gået bort. Han var en herlig dreng fra norden, som jeg elskede højt, og hvis sang mange mennesker elskede. Jeg var særlig glad, da han besluttede sig for at lave et cover af 'With A Little Help From My Friends', og jeg husker, at både han og Denny Cordell kom forbi studiet i Saville Row og spillede, hvad de havde optaget for mig, og det var en totalt omvæltende oplevelse, ændrede totalt sangen til en soul-hymne, og det er jeg ham for evigt taknemmelig for at have gjort. Jeg kendte ham igennem årene som en god kammerat, og jeg var ked af at høre, at han havde været syg og virkelig ked af at høre i dag, at han er gået bort. Han var en fantastisk, elskværdig fyr, som bragte så meget med sig til verden, og vi vil alle savne ham."

Du kan gense Cockers optræden på Woodstock Festival med "With A Little Help From My Friends" her:

ANNONCE