x

Beyoncé synger på spansk

Beyoncé synger på spansk

På trods af, at Beyonce Knowles’ seneste soloudspil "B’Day" på verdensplan har solgt 3,7 millioner eksemplarer, relancerer hun nu selv samme album på spansk. Målet er at ramme de sydamerikanske lande, hvor bl.a. Mexico med sine godt 100 millioner indbyggere må siges at være et potentielt marked.

Albummet fra 2006, som også er Beyonces andet soloudspil, har bl.a. kastet hitsinglen "Déja Vu" af sig, med kendis-gemalen Jay-Z. Men også den lidt mindre hårdtpumpede "Irreplaceable" er gået lige lukt ind i mangen teenagepigehjerter.

Og det var netop superhittet "Irreplaceable" – nu 10 uger i træk på 1. pladsen i USA – der fik tilsat spansk vokal, og blev en rungende succes. Det har nu medført, at "B’Day" vil ramme pladeforretningerne med en relancering, der indeholder 6 nye numre på spansk, deriblandt en duet med den columbianske elite-hoftevrider Shakira, der omvendt startede ud med at synge på sit modersmål og senere gik over til det mere salgs-venlige engelsk.

Også den internationale latino, Alejandro Fernandez vil være at finde på udspillet, hvor han synger duet med Beyoncé på nummeret "Amor Gitano", der beskrives som et flamenco/popnummer. Singlen udkommer den 12. februar.

For albummet gælder det, at den forventede release vil finde sted i april, og for de heldige fans udkommer der samtidig en eksklusiv dvd-version med bl.a. 12 videoer, deraf 2 på spansk.

Er intet af dette tilfredsstillende eller fyldestgørende nok, og foretrækker man trods alt Beyoncé på engelsk, er der lys forude. Den 5. maj gæster superstjernen nemlig Gigantium i Aalborg.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA