x

Bono: - Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at spille guitar igen

Bono: - Det er ikke sikkert, at jeg kommer til at spille guitar igen

Bono har skrevet 6000 ord om det forgangne år, som han har lagt op på U2s hjemmeside. Her fortæller han blandt andet om konsekvenserne af den cykelulykke, som fandt sted i november i New York. Læs selv hele teksten ved at følge linket her forneden. 

Det resulterede i hele seks brud på armen og et i ansigtet, da han væltede på cykel, og U2 måtte således aflyse deres optræden ved Jimmy Fallon, der dog selv tog over og optrådte som Bono. Siden ulykken har han taget en pause fra scenen og brugt tiden på at kontemplere året, der er gået: "De sidste uger har jeg ikke haft muligheden for at bevæge rundt fysisk, så jeg har gjort det godt igen ved at lade hjernen overtage den aktivitet. Nu har jeg fået mulighed for at se tilbage på året på en måde, som jeg aldrig før har gjort det. Nu må jeg koncentrere mig indædt på at blive klar til U2-turnéen rent fysisk set."

Bono beskriver endvidere, hvilke følger ulykken har fået både for kroppen og for selvtilliden: "Jeg brækkede min hånd, min skulder, min albue og mit ansigt, men den største skade i år, den fik min irske stolthed - man opdagede nemlig, at jeg havde gule og sorte Lycra-shorts på under min cykeldragt. Ja. Lycra. Det er ikke særlig rock'n'roll."

 

Selvom det var stoltheden, der led det største knæk, har Bonos guitarspil også dårlige udsigter: "Mens jeg skriver dette, er det fortsat usikkert om, hvorvidt jeg igen vil kunne spille guitar. Bandet har dog mindet mig om, at hverken de eller den vestlige civilisation afhænger af det."

Med eller uden guitar, er der ingen tvivl om, at Bono skal på vejen igen: "U2 er et live-band. Live er, hvor vi lever eller dør. Sangene fortsætter med at udvikle sig fra aften til aften. Vi har nogle ekstraordinære ideer i ærmet til denne turné, og nu må jeg bare blive klar til den 14. maj."

Desværre kommer U2 ikke forbi Danmark på deres storstilede turné. Der vil dog være mulighed for at fange dem i enten Stockholm eller Berlin i slutningen af september. 


Du kan læse hele U2-frontmandens lange skrift her.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA