x

Dansk singer-songwriter på amerikansk

Dansk singer-songwriter på amerikansk

Simon Lynge er et forholdsvis ubeskrevet blad i dansk musik, hvilket nok skyldes, at han siden 2002 har boet i Los Angeles, hvor han er tilknyttet det amerikanske pladeselskab Bright Orange Records.

Simon Lynges far, der iøvrigt spiller fast med Rasmus Lyberth, er fra Grønland, og hans mor er fra Danmark. Lynge voksede op i Grønland, men efter at forældrene blev skilt, flyttede han til Danmark. Her begyndte musikken for alvor at få tag i ham.

Senere flyttede han til London, hvor han i længere tid optrådte på Kashmir Club, inden turen i 2002, på opfordring fra musikeren Brett Perkins, gik til L.A, hvor Simon Lynge, med afstikkere til Danmark, har boet lige siden og dyrket sin musik.

Nu har Lynge så færdiggjort sit debutalbum i det amerikanske, der har fået titlen "A Beautiful Way To Drown" og forventes at udkomme i Danmark til maj.

Albummet er indspillet både i L.A. og i Sweet Silence Studierne i København, og selvom det primært er amerikanske musikere, der er inde over, har en håndfuld danskere, heriblandt John Von Daler og Nicolai Funch, også sneget sig med i Simon Lynges univers.

Stilen er ubetinget singer-songwriter, men med plads til mere fyldige indslag. Der ligger allerede nu to numre fra det kommende album på Simon Lynges MySpace-profil.

Simon Lynge på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA