x

11 essentielle album, du skal glæde dig til i 2015

11 essentielle album, du skal glæde dig til i 2015

Vi er i fuld gang med et nyt år, og traditionen tro kigger vi på, hvad du kan forvente dig af spændende album i det nye år. Vi har fundet 11 essentielle album, du kan glæde dig til.

Marilyn Manson: "The Pale Emperor", 19. januar

Den flamboyante goth/metal-sanger er klar med sit niende studiealbum og følger det op med en koncert i Store Vega 8. juni. Der er i skrivende stund stadig billetter. Varm op med singleforløberen "Deep Six".

Joey Bada$$: "B4.Da.$$", 20. januar

Den fremadstormende New York-rapper er efter en række mixtapes og singler klar med sit første album, der udkommer på hans 20 års fødselsdag. Varm op med singleforløberen "Big Dusty":

Mark Ronson: "Uptown Special", 25. januar

Den engelske dj, producer og sanger Ronson er klar med sit fjerde album. Albummet gæstes af blandt andre Stevie Wonder, Mystikal og Bruno Mars, som medvirker på singleforløberen "Uptown Funk".

Bob Dylan: "Shadows in the Night", 2. februar

Evigt egenrådige Dylan er på vej med et album med fortolkninger af sange, der især er kendt med Frank Sinatra. Uden store blæser- og strygerarrangementer, som man ellers ofte hører på denne type udgivelser. Lyt til forløberen "Full Moon and Empty Arms":

Marie Key: "Tænker Du Vi Danser", 2. februar

Populære Key er lige om hjørnet med opfølgeren til den storsælgende og prisvindende "De Her Dage" fra 2012 – igen indspillet i tæt samarbejde med keyboardspiller, programmør og producer Andreas "Maskinen" Sommer. Hør singleforløberen "Fatter Det Nu":

Imagine Dragons: "Smoke + Mirrors", 2. februar

Las Vegas-gruppen er klar med opfølgeren til den succesfulde debut "Night Visions" fra 2012 – den med megahittet "Radioactive". Se videoen til singlen "I Bet My Life":

Noel Gallagher's High Flying Birds: "Chasing Yesterday", 2. marts

Den gamle Oasis-guitarist og sangskriver er på vej med andet album med sit "nye" band, Noel Gallagher's High Flying Birds. Albummet følger de op med en udsolgt koncert i Vega 17. marts. Se videoen til singlen "In the Heat of the Moment": 

 

 

 

Modest Mouse: "Strangers to Ourselves", 2. marts

Den amerikanske gruppe aflyste deres Europaturné til blandt andet NorthSide 2013 for at få tid til at indspille et nyt album, og nu er det her omsider – bandets første fuldlængde-album i otte år. Hør singlen "Lampshades on Fire":

Madonna: "Rebel Heart", 10. marts

Madonna hasteudgav kort før jul seks numre fra albummet, da dele af albummet blev lækket umiddelbart forinden. 10. marts kan vi så høre det færdige resultat. Hør den nye sang "Living for Love":

Faith No More: Titel endnu ukendt, april

Det særegne rockband med den karismatiske Mike Patton i front er på vej med deres første album med nye sange i hele 18 år. I november udsendte de singleforløberen "Motherfucker" – hør den nedenfor.

Turboweekend: Titel endnu ukendt, foråret 2015

Elektrorockerne er klar med deres fjerde fuldlængdealbum, det første siden "Fault Lines" fra 2012 – som noget nyt blandt andet med guitar. Bandet har præsenteret flere af sangene live i efteråret 2014, og de tager atter på turné til foråret. Varm op med singleforløberen "Miles and Miles":

Det nye år byder også på album fra blandt andre Djämes Braun, Clemens, Mew, José Gonzalez, Nightwish, Saybia og TV-2, ligesom Adele, Justin Bieber, Björk, Drake, Nightwish, Frank Ocean, Kanye West og mange flere arbejder på nye album. 

 

 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA