Se Ankerstjerne hylde Vestegnen i video

Se Ankerstjerne hylde Vestegnen i video

Rapperen, sangeren og sangskriveren Ankerstjerne er på vej med sit andet album "For Os", der udkommer den 23. februar. Som opvarmning udsender Ankerstjerne sangen og videoen "Vent Og Se", der hylder Københavns vestegn, hvor Ankerstjerne er vokset op. Du kan se videoen, hvor Ankerstjerne får selskab af blandt andre rapperen Lille, nedenfor.

Om "Vent og Se" udtaler Ankerstjerne: 

"'Vent Og Se' handler om det sted, jeg kommer fra – og om alt det, der har gjort mig til den, jeg er. Den viser min udvikling som kunstner og siger noget om, hvor jeg er på vej hen – både som musiker og menneske. Sangen er en slags destillat af hele "For Os"-pladen, som jeg har glædet mig helt sindssygt meget til at dele med jer."

I de mere end tre år, der er gået siden Ankerstjernes guldsælgende debut, har han arbejdet intenst i jagten på det, han selv kalder "det perfekte album". Faktisk har han efter eget udsagn skrevet og kasseret sange nok til op imod fire album. Sangen "Vent Og Se" er den eneste, der har overlevet alle udskilningsløb.

"Den er ikke til at slå ihjel. Det er dét nummer, jeg er allermest stolt af til dato", fortæller Ankerstjerne.

Nummeret er produceret af Ankerstjerne i samarbejde med Jonas Rendbo og Jesper Vivid.

Sideløbende med solokarrieren er Ankerstjerne særdeles aktiv og succesfuld som sangskriver for blandt andre Burhan G og Rasmus Seebach. Til Danish Music Awards 2014 blev han således for anden gang hyldet for sin sangskrivning med den ærefulde Koda-pris "Årets sangskriver" sammen med brødrene Rasmus og Nicolai Seebach. Han indtog desuden pladsen som den mest spillede komponist i dansk radio i 2013. 

GAFFAs anmelder Signe Bønsvig Wehding var lidt mellemfornøjet med Ankerstjernes selvbetitlede debutalbum, som hun tildelte tre stjerner og blandt andet skrev følgende om: "Ankerstjerne er 27 år. Men han har været med længe. Som rapper under navnet Jinks og som sangskriver for bl.a. Nik & Jay og Seebach. Og selvom musikken fra Ankerstjerne ligner kollegernes, så er der nuanceforskelle. Stilen er den samme. Altså den, der giver lyrisk schwung og poetisk evne fingeren. For det handler jo om at være smerteligt ligefrem og ærlig. Netop det dokumentariske udtryk er blevet den bærende idé hos Ankerstjerne. Fra opvæksten i et skilsmissehjem til historien om mormors død. Og så selvfølgelig kæresterne derimellem." Læs hele anmeldelsen her.

Se videoen til "Vent og Se": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA