x

Jacob Bellens: Jeg behøver ikke længere en seng backstage

Jacob Bellens: Jeg behøver ikke længere en seng backstage

Fredag i denne uge indleder sanger og sangskriver Jacob Bellens sin Danmarksturné oven på udgivelsen af sit andet soloalbum "My Convictions" fra september 2014. Et album, som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelte fire stjerner under overskriften "Mere poppet og umiddelbart end tidligere og med særdeles højt til loftet".

I den forbindelse har vi stillet Bellens seks hurtige spørgsmål inden turnéstart.

Hvordan er det gået i øvelokalet? 

– Det er gået rigtigt godt. Det hold, jeg har samlet, fungerer rigtigt godt, både musikalsk og socialt, og vi glæder os alle sammen meget til at vise, hvad vi har brugt december på.

Hvad kan vi forvente af koncerterne?

– En blandet pose sange, primært fra mine to soloalbum ("The Daisy Age", 2012 og "My Convictions", 2014, red.) – spillet af en meget engageret og entusiastisk samling mennesker og instrumentalister, som jeg hver især har stor respekt for. Vi fortolker arrangementerne efter husbehov og tager sjove hatte på. Ok, det med hattene paser faktisk ikke, men resten er sandt.

Hvad gør du, lige inden du går på scenen? 

– Forsøger at slappe af, finde ro indeni og minder mig selv om, at det vigtigste for mig er, at jeg selv nyder det.

Hvad står der på din forplejningsliste? 

– Grøntsagssnacks og frugter, nødder, te, kaffe, noget øl/vand plus det løse. Ikke noget sådan fuldkomment vanvittigt. Før i tiden stod der faktisk et tomt lokale med en seng på listen, fordi jeg tit blev træt ud af den blå luft. Det er dog et stykke tid siden, og for tiden nøjes jeg med at sove længe, når jeg kan.

Hvad hører du i turbussen? 

– En blanding af forskellige gode overraskelser fra folks private stash, når det er bedst. Ellers foretrækker jeg ofte stilhed frem for musik. 

Hvad er det vildeste, du har oplevet på landevejen, har du en god anekdote?

– Hmm, der er sket mange forskellige ting gennem tiden, men et af dem var at ankomme i snestorm til Thisted med I Got You On Tape og få en følelse af, at byen var lukket, for så derefter at finde frem til spillestedet, hvor en masse unge kids selv satte scenen op og styrede stedet, som var virkeligt fedt – og derefter opleve oplandets ungdom udgøre et af de mest dedikerede publikum, vi nogensinde har spillet for! Det var ret optur.

Jacob Bellens-turnéen ser således ud:

9/1 Vejle, Bygningen / få billetter

10/1 Aarhus, Train / få billetter

15/1 Odense, Dexter  / udsolgt

16/1 Aalborg, Skraaen

17/1 Helsingør, Kulturværftet

22/1 København, DR Koncertsalen / få billetter

23/1 Herning, Fermaten

24/1 Sønderborg, Sønderborghus

25/1 Vordingborg, Stars

29/1 Aabenraa, Nygadehuset

30/1 Bjerringbro, Gudenåhuset

31/1 Esbjerg, Huset

1/2 Fredericia, Det Bruunske Pakhus

Køb billetter via GAFFA Live og spillestedernes hjemmesider.

Ved koncerterne fra 9/1-24/1 (eksklusive København) er det sanger og violinist Nils Gröndahl, der er support. Gröndahl, der er kendt som violinist i Under Byen, udgav i oktober 2014 sit andet soloalbum, det tysksprogede "Endlos Routinen" (Gröndahls modersmål er tysk), som GAFFAs anmelder Rune Schlosser tildelte fire stjerner under "Violinist med stemningsfuld udgivelse fra det dybeste dyb"

Nils Gröndahl er også med i bandet, som akkompagnerer Bellens. Ud over Gröndahl består bandet fra 9/1-25/1 af Ned Ferm (keyboard med mere), Manoj Ramdas (guitar), Jakob Høyer (trommer), Jakob Falgren (bas) og Bellens selv (sang, tangenter og guitar).

Opvarming ved koncerterne 29/1-1/2 bliver lokale bands, mens opvarmningen den 22. januar i Koncertsalen i DR Koncerthuset bliver Michael Møller (Moi Caprice, The Mountains).

De to mødtes for nyligt i Sauna-studiet i København for at indspille et cover af Blurs "Out of Time" til DR's "Version 2" sessions. Se den her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA