x

Vandt du Købmanden og Enden Er Nær?

Vandt du Købmanden og Enden Er Nær?

Som den opmærksomme læser af GAFFA.dk vil vide, har vi fra tid til anden konkurrencer om musikteaterstykker og det, der ligner, og nu havde vi så én igen, hvor der er hele to forestillinger i puljen. Nemlig henholdsvis ”Købmanden” på Betty Nansen Teatret i København og ”Enden Er Nær” på Bellevue Teatret i Klampenborg. Konkurrencen følger nedenfor, men først lidt om de to forestillinger:

Købmanden
De senere år har Betty Nansen Teatret i København med stor succes blandet skuespil, rap og comedy, blandt andet i ”Gynt,” og nu er Betty Nansen så klar med en ny forestilling: ”Købmanden”. Stykket er en fri version af Shakespeares klassiske hævndrama ”Købmanden i Venedig”, der – som teatret selv udtrykker det – ”handler om fremmedhad og "dem" og "os", længe før nogen snakkede om det.”

De medvirkende er Danmarks ukronede dancehall-dronning Natasja, rapperen Blæs Bukki (eks-Malk de Koijn og -Bikstok Røgsystem), skuespillerne Nicolas og Laura Bro og stand-up-komikerne Jonathan Spang og Omar Marzouk.

Plottet er, kort fortalt, som følger, i teatrets egen udlægning:
”Du er forelsket i den smukkeste, rigeste og klogeste kvinde i verden, men du mangler penge. For at kunne gifte dig med hende, er du nødt til at låne af en jødisk lånehaj. Pengene skal betales tilbage inden tre måneder; ellers må han frit vælge, hvilket stykke af din krop, han vil skære af.”

”Købmanden” spiller fra 24. februar 2007 til 31. marts 2007 på Betty Nansen Teatret i København

Enden Er Nær
”Enden Er Nær” af og med Peter og Anders Lund Madsen er et såkaldt ”musikalsk dommedagsshow” og efterfølgeren til de tos kæmpesucces, Mr. Nice Guy, der havde premiere i efteråret 2004 på Bellevue Teatret og – efter at være blevet genopsat i 2006 – er blevet set af mere end 80.000 publikummer. Stykket handlede om evolutionen, og opfølgeren handler så om – fremtiden.

Som Anders Lund Madsen og Peter Lund Madsen med egne ord beskriver deres nye show:
”Det har aldrig været nemmere at være menneske end nu. Vore forfædre har gjort det godt. Fremtiden er lys. Eller er den? Vi er jo kun mennesker. Og en dag slutter festen. Allersenest om fire milliarder år, og måske endda før. Enden er nær. Og det er her, vi tager fat, for hvad er der egentlig at være bange for?”

Og de fortsætter:
”Vort festlige Dommedagsshow handler om katastrofer, kamtjatkakrabber og sindets dunkleste afkroge. Udgangspunktet er naturligvis videnskabeligt, og der er selvsagt masser af dejlig musik og spas og faldera til at bløde op på de allerværste passager. Og allerallervigtigst af alt: Det ender godt. Der er en løsning på det hele. Og man bliver glad og let om hjertet, når man forlader Bellevue Teatret og atter står dér under stjernerne ude i Klampenborg. Det lover vi. Virkelig. På ære. ”

I stykket bliver brødrene Lund Madsen akkompagneret af tre kvindelige mimere, og musikken fremføres af Messerkvartetten og sangerne Billie Koppel og Martin Ullits Dahl. Musikken er skrevet af blandt andre Teitur og Bent Fabricius-Bjerre.

”Enden Er Nær” har premiere 9. februar og spiller til og med 5. maj på Bellevue Teatret i København

Og så konkurrencen
Du kunne som sagt vinde et gavekort på to billetter til en af de to forestillinger efter eget valg. Billetterne kan bruges på en hvilken som helst spilledag, med forbehold for udsolgte forestillinger.

Hvis du var så uheldig ikke at vinde, skal vi huske at minde dig om, at hvis I er 4 personer samlet, der alle er under 25 år, så kan I købe billetter til begge forestillinger (og i øvrigt en række andre stykker på de københavnske teatre) til kun 60,- kroner per styk. Det skyldes de såkaldte Reumerts Ungdomspriser. Læs mere om dem ved at følge linket nedenfor.

Alt, du skulle gøre for at deltage i konkurrencen, var at svare rigtigt på nedenstående spørgsmål. Og svaret er: Gynt.

De heldige vindere, der modtager gavekortene, så snart posten kan nå frem gennem sneen, er som følger. Tillykke!

Købmanden:
Pernille Omak
2700 Brønshøj

Christian Stelling Muus
2300 København S

Enden Er Nær:
Christine La Fontaine
4000 Roskilde

Henrik Hansen
5000 Odense C

Læs mere om Købmanden

Læs mere om Enden Er Nær

Læs mere om Reumerts Ungdomspriser


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA