x

Factory45 – Arrogant New York-flavour-pop

Factory45 – Arrogant New York-flavour-pop

Esben Busck, sangskriver og forsanger i den halvandet år gamle københavnerkvartet, Factory45 og netop (3. februar) kåret som årets frontmand ved dette års MelodyMaker Contest, kalder sin musik for et attitudepræget og udadvendt pop’n’roll-udtryk, og det udtryk og den lyd kunne Tim Christensen og resten af MMC-dommerkomiteen åbenbart godt lide, for Factory45 høstede også titlen som årets navn.

Factory45 leder tanken hen mod Andy Warhols Factory, er det meningen?
– Ja, den association må man gerne få, for vi er da inspireret af eksempelvis Velvet Underground, men i det hele taget er vi inspirerede af anti-folklyden, den simple, New York-low-fi-stil, hvor det gælder om at gøre hver enkelt sang og hver enkelt koncert til en unik oplevelse. Vi gør som band meget ud af at ramme et spinkelt, men ekspressivt lydbillede, der giver vores musik et ærligt udtryk, i modsætning til det meget polerede udtryk.

Det lyder meget alvorligt?
– Det er alvorligt. Men vores musik er ikke navlepillende, og det er vigtigt for os, at publikum kan se, vi har det sjovt med det, vi laver, og at vi kommer ud over scenekanten med vores musik.

Hvordan propper man så mange aspekter ind i hvert enkelt nummer?
– Man stopper, inden nummeret bliver for rent, inden det bliver en poleret udgave af det, der egentlig var udgangspunktet.

Hvad betyder det at vinde MelodyMaker Contesten?
– Det er da rart at vide, at branchefolk også kan lide vores musik, og så var det selvfølgelig fedt at blive hyldet af et stuvende fyldt Pumpehus.

Men det må da også kunne bruges til noget?
– Ja, præmien var blandt andet studietid i Sweet Silence Studios, så vi har tænkt på at indspille en række singler snarest, som vi vil lægge ud til fri download, inden vi kommer med et regulært pladeudspil ... og det bliver nok engang i efteråret.

Factory45's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA