x

Hvem er Anya? – hun bliver stor i 2015, spår Vega

Hvem er Anya? – hun bliver stor i 2015, spår Vega

I forbindelse med upcoming-endagsfestivalen Vegas Udvalgte i Vega 30. januar har spillestedet interviewet alle de udvalgte talenter, som Vega spår et gennembrud i 2015: Anya, Ena, The Felines, First Hate, Kwamie Liv og Mendoza. Vi bringer i samarbejde med Vegas interviewene i den kommende uge og fortsætter med Anya.

Hvad er Anya for et musikalsk projekt? 

– Jeg sad lige og funderede lang tid over at se det som et projekt. For det er jo bare mit inderste i musikform. Det er den musik, der konstant spiller i min hjerne. Mine tanker og følelser på produktioner af Carl Barsk og Frederik Carstens. Men det er elektronisk r&b med tydelige referencer til hiphop. Og så er jeg lidt af en hund efter jazz og soul, hvilket nok også kan høres. Det er ofte sådan, at jeg har skrevet et eller andet nummer, og så går Carl bare i gang med at barbere jazzen fra og lave en elektronisk produktion. Så drysser Frederik lidt tryllestøv ud over det, og så ender vi et sted, hvor vi alle synes, det lyder rigtigt. 

Hvis du skal vælge bare én sang, der giver et godt indtryk af din lyd, hvilken en vælger du så, og hvad er historien bag nummeret?

– Så vælger jeg sangen "Greet Me" (se den nedenfor), som vi har lavet en live-session-video til, der kom ud i december. Den sang betyder meget for mig, især fordi den produktion, vi har arbejdet os frem til, passer fuldstændig perfekt på den stemning, der ligger til grund for teksten. Jeg skrev omkvædet til den sang for to-tre år siden, og så har det hjemsøgt mig siden. Jeg fik det på hjernen.

– Sidste år mødte jeg Carl, og vi begyndte at lave musik sammen, og så tog vi til Næstved og lånte mine forældres hus en weekend. De har et stort, sort flygel i stuen, hvor vi sad og spillede. Og jeg spillede så den her sang for Carl, hvilket nærmest føltes lettende for mig – at få den ud af kroppen efter lang tid. Og så fangede han den bare med det samme og spillede den så smukt på flygelet, at jeg blev virkelig rørt. "Greet Me" repræsenterer vores lyd godt, fordi det både har de bløde og følsomme stykker, men også nogle elementer, der viser, at vi har dybe rødder i hiphoppen. 

Hvilket kendt album har været en inspiration for din musik?

– Erykah Badus plade "World Wide Underground" har på mange måder været en inspiration for min musikalitet. Jeg er meget inspireret af hendes måde at synge, rappe og skrive tekster på. Hun er for vild. Jeg kan huske en gang, hvor jeg sad i en bus i Marokko og hørte det nummer, der hedder "I Want You" fra den plade, og jeg kunne seriøst ikke sidde stille. Jeg fik gåsehud og jeg følte nærmest en rus. Der tænkte jeg, at det ville være det største i verden, hvis jeg kunne få lov til at lave sådan noget musik. Eller hvis min musik kunne røre nogen, som den musik rørte mig den dag. Det ville være større end nogle af mine andre projekter eller planer.  

Hvad er dine musikalske planer for 2015?

– Planen er at udgive første single i starten af det nye år. Det glæder jeg mig sindssygt meget til. Og så kommer der en ep bagefter. Og så håber jeg på at få lov til at spille en masse koncerter. 

Hvorfor synes du, folk skal tage til Vegas Udvalgte?

– Det er en virkelig god mulighed for at høre en masse forskellig musik på nogle fede scener. Jeg synes, det er et sejt event, som giver et godt indtryk af, hvad der rører sig af upcoming musik. Det er sindssygt stort, at vi skal spille den 30. Det har jeg det vildt over.  

Hvilke af de andre Vegas Udvalgte glæder du dig til at opleve live og hvorfor?

– Jeg glæder mig helt vildt til at høre Kwamie Liv. Jeg synes, hun har lavet en virkelig lækker ep. Jeg er især vild med titelnummeret "Lost in the Girl", hvor hun synger helt nonchalant i verset. Og så kan jeg godt lide den svævende følelse, man får af hendes musik. Mendoza bliver også sindssygt fedt at høre live.

Køb billetter til Vegas Udvalgte på Billetnet.

Se musikvideoen til "Greet Me":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA