x

Her er 11 essentielle koncerter i januar – flere er gratis

Her er 11 essentielle koncerter i januar – flere er gratis

Vi er i fuld gang med en ny måned, og traditionen tro kigger vi frem mod månedens mest spændende koncerter. Januar er ikke den mest koncertintense måned, men lidt godbidder er der da – allerede fra denne weekend.

Hvis du klikker på kunstnernavnene nedenfor, finder du mere info – herunder turnédatoer og links til billetsalg. Der er i skrivende stund ledige billetter til alle koncerter.

Jacob Bellens, Bygningen, Vejle, turnéstart, 9. januar

Fredag indleder sanger og sangskriver Jacob Bellens sin Danmarksturné oven på udgivelsen af sit andet soloalbum "My Convictions" fra september 2014. Et album, som GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann tildelte fire stjerner under overskriften "Mere poppet og umiddelbart end tidligere og med særdeles højt til loftet". Se alle turnédatoer og læs her et interview med Jacob Bellens om, hvad du kan forvente af koncerterne.

Barbara Moleko, Tivoli Friheden, Arhus, 15. januar, turnéstart

Den musikalske humørbombe Barbara Moleko drager for første gang på akustisk turné, hvor hun vil synge for et siddende publikum – og dermed vise en helt ny side af sig selv.

Musik Aarhus Festival, Aarhus, 15. januar

De Aarhus-spillesteder Train, VoxHall, Atlas og Radar går sammen om at præsentere livemusik i den mørke januar i diverse genrer, blandt andet folk-pop med Sonja Hald, hardrock med Fossils, rock med Dance With Dirt og meget mere. Oven i købet helt gratis. Se hele programmet via ovenstående link. 

Cold Specks, Vega, 21. januar

Den canadiske sangerinde og sangskriver med den store soulstemme og de dybt melankolske sange skulle have spillet i Vega i efteråret oven på sit meget roste andet album "Neuroplasticity", men turnéen blev udskudt af logistiske årsager. Nu kommer hun så omsider.

Rasmus Walter, Muzikhuset, Rønne, 23. januar, turnéstart

Den populære sanger og sangskriver er klar med sin første turné efter udgivelsen af det tredje soloalbum "Verden I Stå". Adskillige af koncerterne er udsolgt.

Steppeulven, Bremen Teater, 24. januar

De danske dagbladsanmeldere er parat med deres årlige prisuddeling til det forgangne års bedste danske kunstnere. MØ, S!vas og The Minds of 99 fører feltet med hver fem nomineringer. Optrædende er post-punkerne Lower, melankoli-pop-veteranerne i Love Shop, black metal-bandet Solbrud (nylige vindere af GAFFA-Prisen), r&b-håbet Karl William, den nyligt abdicerede discoprins, nu psykedelika-musiker Vinnie Who, electropopsangerinden og rapperen Lucy Love, elektrorockerne The Minds of 99 og den eftertænksomme singer-songwriter Broken Twin.

 

 

 

29.-31. Northern Winter Beat, Aalborg

Aalborg blænder op for en vaskeægte festival på de fire aalborgensiske spillesteder Skråen, Huset, 1000fryd og Studenterhuset. Programmet byder blandt andet på den norske singer-songwriter Thomas Dybdahl, den genreblandende islandske ditto Mugison, New York-indiebandet Cymbals Eat Guitars, det dansk-finske band Liima alias Efterklang og den finske percussionist Tatu Rönkkö – der udelukkende spiller ny musik til festivalen – den svenske indiepopgruppe Hey Elbow, den danske elektropoptrio Lust For Youth, de danske shoegaze/post-punkere Communions, de danske post-punkere Iceage og Lower, de danske garagerockere Yung, de danske indiepoppere Darkness Falls, den danske singer-songwriter Chorus Grant, de danske artrockere Blaue BlumeBaby Woodrose- og Spids Nøgenhat-sangeren Lorenzo Woodrose solo og mange flere. En sand musikeksplosion i Aalborg.

 

 

  

Vegas Udvalgte, Vega, København, 30. januar

Vega er tilbage med upcoming-festivalen, der præsenterer en række danske kunstnere, som spillestedet spår et gennembrud i år. Denne gang drejer det sig om sangerinderne Anya, Ena, Kwamie Liv og Mendoza, synthpop-duoen First Hate og rockbandet The Felines. Tidligere har Vegas Udvalgte præsenteret navne som MØ, Ulige Numre og Karl William, som må siges at være brudt solidt igennem efter deres Vegas Udvalgte-optræden, så du kan sagtens forvente at se morgendagens stjerner her.

 

 

  

Chase & Status, Amager Bio, København, 30. januar

Den engelske dj-duo Chase & Status giver koncert i Amager Bio. Det er et noget mindre sted, end da de sidst besøgte Danmark, nemlig på Roskilde Festivals Orange Scene i 2013. Duoen skulle også have været hovednavn på den nystartede Corabelle Festival i august 2014, men festivalen blev desværre aflyst grundet manglede billetsalg. Nu kan de skuffede fans, der trods alt havde købt billet – det var der dog cirka 5000, der havde gjort ifølge arrangøren Roskilde Festival – så få en slags erstatning i Amager Bio (Corabelle-billetter kan dog ikke bruges, da disse blev refunderet), og andre er også meget velkomne.

Kiesza, Amager Bio, 30. januar

Den canadiske popsangerinde kommer til Danmark før første gang med albummet "Sound of a Woman" i rygsækken og et massivt hit, der gik platin i foråret 2014 i hjemlandet Canada og England, nenlig "Hideaway. "Hideaway" lå på førstepladsen på iTunes i 28 lande, inklusive Danmark. I dag har musikvideoen til sangen rundet 175 millioner visninger på YouTube.

 

 

 

De Eneste To, Værket, Randers, 30. januar

Simon Kvamm og Peter Sommer tager på Danmarksturné oven på udgivelsen af deres andet, fælles album "Dobbeltliv". Turnéen har premiere 29. januar på Train i Aarhus, men dén koncert er udsolgt, og det samme er koncerten 31. januar i Vega. Turnéen fortsætter i februar.

 

 

 

 

Udsolgte og næsten udsolgte koncerter:

Januar byder også på en udsolgt, halvakustisk MØ-koncerter i Koncertsalen 18. januar og to næsten udsolgte koncerter sammesteds 17. og 19. januar og en udsolgt Kim Larsen-turné med start 16. januar i Viften.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA