x

Videopremiere: Marybell Katastrophy blæser på stormen

Videopremiere: Marybell Katastrophy blæser på stormen

Det hujer og piver udenfor, mens stormen Egon strammer sit greb om Danmark efter at hans temperamentsfulde viv, Dagmar, gjorde det samme i går. Måske vindens rusken i træerne har virket inspirerende på Marybell Katastrophy, for kvartetten er nemlig klar med en ny sang, "White Dog", som ganske passende handler om vinterstorme. Se en live-optagelse af "White Dog" fra studiet her forneden. 

"White Dog" er en øm klaverballade, hvor sangerinde Marie Højlunds karakteristiske stemme giver liv til en spirende romance mand og kvinde imellem. "I wanted life to lift me/ a snowflake in a winter storm," synger hun, og det virker mere end passende, når man kan høre Egon blæse bladene op fra jorden udenfor.

En smule drilsk skriver Marybell Katastrophy under videoen på YouTube, at dette blot er én version af sangen, måske, der kommer en anden version, som arbejdet i studiet skrider frem.

Det er to år siden, at Marybell Katastrophy sidst var albumaktuelle. Det var de nemlig med det roste "Amygdala", som GAFFAs Michael José Gonzalez beskrev som alt andet end en katastrofe i sin fem stjerners anmeldelse. "Bandet bevæger sig i samme interplanetariske luftlag som kollegaer som Björk, Fever Ray og Bat For Lashes, hvor der på samme befriende vis bliver ladt hånt om konventionerne og traditionel musiceren. Det er ingen ringe bedrift, og man kan blive så opløftet over, hvor højt niveauet i dansk musik kan være," konkluderede han.

Træd med ind i studiet og få en smagsprøve på det splinternye Marybell Katastrophy med "White Dog" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA