x

Ny video: Modern Boys får smæk i enden

Ny video: Modern Boys får smæk i enden

Modern Boys er en nyudklækket, ambitiøs, dansk synthpop-duo bestående af sanger/producer Andreas Sorgenfrei og producer Hansen. I foråret udkommert deres debutalbum "Creatures on a Lonely Planet", men du kan allerede nu se musikvideoen til førstesinglen, "Schoolyard", her forneden.

Bandet demonstrerer en stærk fornemmelse for et visuelt udtryk med musikvideoen til "Schoolyard". Den lukker op for et surrealistisk drømmeunivers, hvor intet er helligt. Andreas Sorgenfrei spiller rollen som voyeur, der begærligt iagttager en skolepige, mens hun er i bad. Det kommer dog ikke uden omkostninger, som man bliver bekendt med, da videon slutter. Den er instrueret af Mikael Reidar, som blandt andet har lavet billedbehandling for Lars von Trier på dennes dystopiske "Melancholia".

Sangens tekstunivers kredser om forbudt begær, og tabet af uskyld i overgangen fra barn til voksen. Andreas Sorgenfrei fortæller om sangen:

"Jeg ville fra starten med Schoolyard gerne prøve at sætte mig ind i voldtægtsmandens sind. Efter at have arbejdet med misbrugere og kriminelle i en årrække har jeg haft lejlighed til at filosofere en masse over, hvordan visse skæbner ender, som de gør. Tragedien i mange af de her menneskers opvækst består i, at den der selv er blevet udsat for svigt og misbrug i sin barndom, ofte i det ubevidste søger at udsætte andre for de samme overgreb. Man mister sin uskyld for tidligt, og forsøger på en måde senere i opvæksten at stjæle den tilbage igen. Det kører på den måde som en slags ondskabens ring og kan fortsætte i generationer. Med Schoolyard sætter vi det her begær i centrum. Det har i det hele taget fra starten været en af grundpillerne i Modern Boys, at vi bevæger os, både musikalsk, men også i høj grad rent lyrisk ud i områder, hvor man nogle gange skal bide tænderne sammen for at kunne se sig selv i øjnene. Vores sange sætter menneskets skyggeside i centrum. Den du helst vil være foruden, når du ligger og ikke kan falde til ro i din seng om natten."

Bandet har holdt kortene helt ind til kroppen siden de for tre år siden påbegyndte samarbejdet og har færdiglavet et album, som de selv har produceret, og fået mixet hos det århusianske producer-team, "Thunder & Lightning Music". Samarbejdet har bevaret både Andreas' tæft for den gode popsang samt Hansens baggrund i techno og industrial. Der kan tænkes 80'er-inspirationer, men uden hverken ironi, pastel eller hygge.

Andreas synger foruden Modern Boys også i rockbandet Mount Rushmore Safari, og Hansen står bag mere hårde elektroniske navne Navy Bruise og Slagskygge.

Se smækkene falde i "Schoolyard" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA