x

S!vas: Sådan var mit 2014 – det skal jeg lave i 2015

S!vas: Sådan var mit 2014 – det skal jeg lave i 2015

I december modtog S!vas GAFFAs Specialpris for at have fornyet den danske hiphop-lyd og det danske sprog med sine to ep'er "D.a.u.d.a" og "D.a.u.d.a. II" og hits som "D.a.u.d.a" og "Det Gode Liv". I den forbindelse gav S!vas dette interview til GAFFA.

Tillykke med prisen! Hvad er din reaktion?

– Det er jo vildt fedt, at et så anerkendt musikblads redaktion synes, jeg har fortjent en pris for det, jeg gør. Det er meget, meget stort for mig!

Hvad har været årets med positive oplevelse rent musikalsk?

– Det har været Ukendt Kunstners album Forbandede Ungdom. Det er helt klart den plade, der har gjort størst indtryk på mig. Men jeg er også ret meget oppe at køre over Højer Øyes ting. Gillis album er også sindssygt – der har bare været så meget godt musik i 2014, men Ukendt Kunstners plade er klart den mest helstøbte.

Hvad har været årets med positive oplevelse rent personligt?

– Der har været så mange store oplevelser i 2014… Roskilde, Skanderborg. Jeg vandt et legat og har optrådt til DMA og P3 Guld. Det er næsten for svært at vælge, hvad der har været størst.

Har året budt på noget af negativ karakter?

– Der er ikke noget negativt, der har sat sig fast – ikke noget, jeg har valgt at fokusere alt for meget på, i hvert fald… (TopGunn bryder pludselig ind og hilser på, red.)

TopGunn: – Hvasså' G, har du vundet!?

– Ja, GAFFAs redaktions specialpris, mand!

TopGunn: – Årh hvad, den er sort!? Er det perkerprisen?

– Hahahaha!

Hvad er det sjoveste eller mærkeligste, der er sket for dig i 2015?

– Ud over TopGunn lige der, så er det at tilbringe tid med min producer Reza. Han er fucking grineren at arbejde sammen med. Han har klart stået bag de sjoveste oplevelser for mig i år!

Hvad har været dit yndlingsnummer i 2015?

Skyfall med Travi$ Scott og Young Thug. Det er vildt fedt!

Hvad skal der ske i 2015?

– Der skal laves mere musik. Om det bliver en ep eller et album, ved jeg ikke, men det går ret hurtigt med at lave musik lige nu, så det kan godt ske, jeg bare udgiver et album. Selvom jeg egentlig foretrækker ep'er.

Du har jo haft markant sproglig og kulturel indflydelse, kan du komme i tanker om andre kunstnere, der har haft deres eget sprog?

– Malk de Koijn har opfundet mange ord, og Suspekt har deres helt eget udtryk og vokabularium. Nårh ja, og så selvfølgelig L:Ron Harald, han er måske den, der har været mest markant i sit personlige sprogbrug.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA