x

Solbrud: Sådan var vores 2014 – det skal vi lave i 2015

Solbrud: Sådan var vores 2014 – det skal vi lave i 2015

I december modtog Solbrud GAFFA-Prisen i kategorien Årets Danske Hardrock-Udgivelse for albummet "Jærtegn". I den forbindelse gav black metal-bandet dette interview til GAFFA.

Tillykke med prisen! Hvad er jeres reaktion, og hvordan vil I takke de læsere, der har stemt på jer?

Troels: – Det er uventet, men fedt. Rigtig opmuntrende! Det, at det er en afstemning viser jo, at der er mange, der kan lide det, og det er nok derfor, vi ikke rigtig regnede med at vinde. Black Metal er jo en ret smal genre herhjemme, men vi vandt sgu, og det var en fed overraskelse. Tusind tak til alle dem, der har stemt!

Black Metal er jo, som I selv siger, en ret lille genre herhjemme. Alligevel har I formået at skabe jer lidt af et navn. Hvad tror I, det er ved jer, folk tager så godt imod?

Troels: – Det er svært at svare på, men et bud kunne være, at vi spiller det, vi selv godt kan lide. Vi har aldrig gjort noget for, at folk skulle kunne lide os, eller leflet for, hvad vi tror kunne passe ind i den mere brede smag. Vi arbejder hårdt og gør det her for vores egen skyld, og det tror jeg kommer til udtryk i musikken.

Hvad har været årets med positive oplevelse rent musikalsk?

Troels: – At pladen (Jærtegn, red.) er blevet taget så godt imod. Der har også været nogle fede livekoncerter, hvor vi er blevet overraskede over, hvor mange der dukkede op.

Tobias: – Det har nok været hele stormen omkring pladen, som vi har brugt to år på at skrive, indspille og mikse. Det er dejligt, at folk godt kan lide noget, vi har arbejdet så hårdt på.

Hvad har været årets med positive oplevelse rent personligt?

Adrian: – Det personlige smelter for vores alle sammens vedkommende meget sammen med bandet, så det er mange af de samme ting, der har været positive.

Har året budt på noget af negativ karakter?

Adrian: – At vi har øvelokale på fjerde sal og selv skal slæbe vores gear sent om natten, når vi skal op på arbejde dagen efter. På den positive side er det god motion, haha!

Hvad er det sjoveste eller mærkeligste, der er sket for jer i 2014?

Adrian: – Da vi vandt GAFFA-Prisen 2014, haha!

Tobias: – Det føles uvant at være en del af noget, man plejer at læse om i bladene eller ser på tv. Det er meget virkelighedsfjernt, det her.

Troels: – Men skidesjovt at være med til.

Hvad har været jeres yndlingsnummer i 2014?

Troels: – Jeg lytter mest til gamle numre. Jeg føler slet ikke, jeg er færdig med at udforske den musikalske fortid endnu. Der finder jeg meget inspiration. Det sidste nummer på den nye Pink Floyd-plade (Louder Than Words, red.) synes jeg er meget fedt, men det er vi bestemt ikke enige om. Jeg kan se, Ole ruller øjne…

Ole: – Nej nej, heh. Jeg ruller ingenting…

Adrian: – Kun joints.

Hvad skal der ske i 2015?

Tobias: – Vi skal spille en masse koncerter i første halvdel af året. Det ser vi frem til, men vi glæder os også til at lave ny musik, når der bliver tid til det engang.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA