x

Tina Dickow er i studiet

Tina Dickow er i studiet

Forventningerne til Tina Dickows næste album er store oven på hendes folkelige gennembrud med hendes tredje album ”In The Red” fra 2005. Et album, der nu har solgt over 40.000 eksemplarer og i begyndelsen af 2006 resulterede i en Danish Music Award som årets danske sangerinde og den store P3-Pris på 100.000 kroner.

Nu er Tina Dickow så gået i studiet for at indspille opfølgeren. Dickow lagde 15. januar ud med at tage 10 dage i Danmarks Radios Studie 3, som også var en del af præmien ved P3-Prisen. Nu er hun så rykket tilbage til sin gamle hjemby Århus, hvor hun i disse dage indspiller i Feedback-studiet i et villakvarter i forstaden Viby. GAFFA.dk kiggede forbi for at tage temperaturen på indspilningerne. Og så var det jo oplagt at spørge hende:

Føler du et pres oven på den store succes med dit forrige album?
– Nej, tværtimod føler jeg mig mere afslappet end nogensinde før, fordi jeg efterhånden har lært en hel del og fundet ud af, hvad der er svært, og hvad der er nemt. Og jeg har kunnet lave pladen i det tempo, der passer mig, fortæller Tina Dickow til GAFFA.dk og fortsætter:

– Det var snarere i forbindelse med "In The Red", at jeg følte et pres, fordi jeg fik en international kontrakt med Sony Music og et stort budget til at lave pladen for, med en engelsk topproducer. (Chris Potter, kendt for produktioner for The Verve og Richard Ashcroft med flere).

– Nu gik kontrakten så i vasken på grund af Sonys fusion med BMG, men jeg har prøvet det at lave en plade til et stort multinationalt selskab, hvor det ikke var mig, der havde det endelige ansvar for produktionen. Det var da fedt at kunne læne sig tilbage til en afveksling, men jeg har det nu bedst med, at det er min egen skyld, hvis der er noget, der går galt. Eller går godt, fastslår Tina Dickow, der selv producerer det nye album i samarbejde med sin mangeårige samarbejdspartner Dennis Ahlgren.

Læs en længere udgave af interviewet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA