x

Bootleg: 25 år gammel Nirvana-koncert ser dagens lys

Bootleg: 25 år gammel Nirvana-koncert ser dagens lys

For 25 år siden - den 12. januar 1990 for at være præcis - spillede Nirvana en klubkoncert på Satyricon i Portland. En bootleg fra den koncert er nu for første gang nogensinde blevet delt på YouTube. Det skriver NME. Hør Nirvana pre-Nevermind her forneden.

Den 55 minutter lange optagelse indeholder versioner af "Polly" og "Breed", som senere dukker op på den ikoniske "Nevermind" fra 1991. Dale Crover fra Melvins spiller trommer, da Dave Grohl ikke kom på trommestolen før senere i 1990. Historien vil også, at det er til denne koncert, at Kurt Cobain mødte Courtney Love for første gang. De blev senere gift og fik et barn sammen. Du kan læse mere om Kurt Cobains liv i GAFFAs artikelsektion.

Som man kan læse i YouTube-beskrivelsen: "Lyden er rå i forhold til det udstyr og bånd, der blev anvendt på det tidspunkt." Det skal man nu ikke lade sig skræmme af. Det er en bootleg i begrebets rene forstand og fanger et ungt Nirvana, før det store gennembrud gjorde bandet til et udtryk for 90'ernes zeitgeist.

Sætlisten lyder: Scoff, Floyd The Barber, Love Buzz, Dive, Polly, Big Cheese, Spank Thru, Sappy, Breed, Molly's Lips, School, Been A Son, Stain, Negative Creep, Blew.

Det kom for nylig frem, at HBOs kommende Kurt Cobain-dokumentar kommer til at indeholde original og uhørt musik fra Nirvana-frontmanden. "Montage Of Heck" vil blive sendt for første gang i april. En pressemeddelelse for dokumentaren siger, at filmen "indeholder et dusin Nirvana-sange og optrædener, samt tidligere ikke hørte Cobain-sange."

Filmen er instrueret af Brett Morgen, og Cobains datter, Frances Bean Cobain, er executive producer på projektet. Dokumentarens titel kommer fra et mixtape af Cobain, som cirkulerede på nettet i 2014.

Rejs tilbage til 1990 og hør Nirvana smadre Satyricon her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA