x

The Breakers udgiver glemt album

The Breakers udgiver glemt album

Hedengangne The Breakers efterlod sig masser af uudgivne indspilninger. Nu ser ét album langt om længe dagens lys, fordi producer Steven Van Zandt langt om længe har besluttet sig for, at det er på tide, verden får The Breakers glemte "tilbage-til-rødderne"-album at høre. Her følger historien om The Floss Sessions. Du kan finde GAFFAs anmeldelse af albummet ved at klikke på linket helt forneden.

I en varm, tilrøget svedig kælder under det legendariske værthus Floss i indre København spillede The Breakers en række små koncerter i 2007 og 2008. Der var gratis adgang, fuldt hus, rygtes spredtes hurtigt gennem byens jungletrommer, og mange prominente danske musikere som Steen Jørgensen, Steffen Westmark (The Blue Van) og Pato optrådte med The Breakers på den lille scene. Koncerterne blev arrangeret på opfordring af verdensstjernen "Little" Steven Van Zandt – kendt for sine roller i "The Sopranos" og "Lilyhammer" – men mest af alt kendt som Bruce Springsteens guitarist og sidemand.

Han fløj til København for at overvære flere af koncerterne og blev så begejstreret, at han udbrød: "We need to make a record right here, right now."

Et improviseret mobilt optagestudie blev sat op, og i løbet af få dage i efteråret 2008 optog The Breakers en række sange med Little Steven i producerstolen. En spontan og løssluppen proces – der ofte også blev afbrudt af berusede gæster fra baren, der havde fri adgang til at gå ned til optagesessionen i kælderen.

The Breakers og Little Steven optog egne fortolkninger af en række kendte og ukendte rhytm'n'blues-, soul- og rock'n'roll-sange. Bandet skulle i alt terpe omkring 50 soul- og rockklassikere, der var fast inventar på repertoiret til de mange koncerter i kælderen.

Kort efter drog The Breakers på en mindre USA-turné blandt andet med flere jobs på SXSW i Austin, inden de fløj til New York og indspillede deres tredje studiealbum i sommeren 2010. Dette kulminerede med en række stadionkoncerter som opvarmning for Bon Jovi i 2011, inden The Breakers trak stikket og gik i opløsning i 2013.

 

For nylig genopdagede Little Steven optagelserne i New York og besluttede straks at udgive dem på sit pladeselskab Wicked Cool Records. "Jeg blev overrasket over, hvor godt det var. Folk burde se den side af bandet. Vi begyndte med at lave et album, hvor The Breakers vendte tilbage til deres røder. Vi optog det hele i et lille opsat studie, som vi skabte i kælderen under værtshuset Floss i København. Så begyndte vi at skrive og nye sange kom så hurtigt, at vi udgav dem i stedet. Så det her er det glemte roots-album, der aldrig blev udgivet," fortæller han.

Albummet er netop blevet anmeldt på GAFFA. "Det svinger i det hele taget, som man forestiller sig Stones har gjort det som nystartet lille klubband. Råt og upoleret. Svedigt og følt," skriver GAFFAs anmelder. Du kan læse hele anmeldelsen her.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA