x

Videopremiere: Steffen Brandt synger med Maskinvåd

Videopremiere: Steffen Brandt synger med Maskinvåd

Maskinvåd er efter to år klar med efterfølgeren til deres debutalbum. "SOS" er navnet på det nye udspil, som udkommer den 2. marts. Vi har allerede fået titelnummeret, "Sulten Og Syg", og nu er gruppen klar med endnu en godbid, hvor de har fået TV-2s Steffen Brandt til at medvirke. Du kan se og høre ham i musikvideoen til "Det Synger" her forneden.

"Da vi udgav debuten udnævnte Politiken os til at være TV-2's arvtagere, ingen ringere. Det er et ret spændende ansvar, men også en uhåndgribelig titel at få, så vi starter med at være skide glade for, at Steffen Brandt giver os indirekte thumbs-up ved at være med på pladen," fortæller Maskinvåd.

Og det er heller ikke helt tilfældigt, at Brandt medvirker på "Det Synger". I forbindelse med debutalbummet "Giftige Slanger" fra 2012, som fik fire flotte stjerner af GAFFAs Lars Rønn Olsen, udgav Maskinvåd en two-tracker-single med blandt andet en fortolkning af TV-2s "Fantastiske Toyota". Ophavsmanden Steffen Brandt fik øje på gruppen og var begejstret for deres tag på hans gamle hit. Han takkede derfor ja tak til invitationen fra Maskinvåd om at medvirke på et nummer fra deres kommende album. 

Der er da også umiskendeligt strejf af TV-2 over "Det Synger" - naturligvis hjulpet godt på vej af genkendeligheden i Brandts stemme. Alligevel kan man ikke undgå at tænke, at det her kunne være et bud på, hvordan TV-2 havde lydt i dag - hvis de ikke stod over for udgivelsen af den lange karrieres 18. album. På den måde holder Politikens umiddelbare sammenligning stadig stik. 
 
"Det Synger er en metaforisk smuttur med flyvemaskine gennem en kvindes forførende røgslør. Netop som vi kysser grænsen af atmosfæren, stopper rusen, kvinden slipper, og vi drøner til jorden. Steffen Brandt synger elegant sin vej gennem flyveturen, som en erfaren herre, mens den yngre forsanger Mathias W. Kjeldsen glider i forførelsen," fortæller Maskinvåd om sangen. 

Maskinvåd spillede i går til Musik Aarhus Festival, hvor de var at finde på VoxHall. Her stod GAFFAs Espen Strunk på pletten, og han kvitterede med fire stjerner og ordene: " Hilsenerne tilbage til firserne og dansksprogede forgængere som Steffen Brandt, Lars H.U.G og for dens sags skyld Michael Falch er evidente, men grebene virker overbevisende takket være den umiskendeligt veloplagte, skarpe levering - ikke mindst fra den uforskammet funky frontfigur Mathias Kjeldsen."
 
Hør Steffen Brandt sammen med Maskinvåd her:

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA