x

Tourdagbog: Förtress' EuroSonic-skæventyr vol.1

Tourdagbog: Förtress' EuroSonic-skæventyr vol.1

Förtress skriver hjem til Danmark, mens de er på erobringstogt i udlandet. Det er bragt i drengenes helt egen, velkendte tone, så forvent gloser der nødvendigvis ikke høre hjemme i en dansk folkekomedie fra 1953. GAFFA overlader ordet til Förtress:

Efter en intens druktur mødtes bandet kl 03.00 torsdag morgen. Destination: Eurosonic Noorderslag. De første 4 timers tur i bussen forløber ganske roligt. Nuvel, et par hånende bemærkninger om rejemadder bliver fremsat, to duer bliver kvalt, men alt i alt en stille og rolig start på første dag på vej mod Eurosonic, en festival, som på førstedagen kulminerede i lutter glade miner og et overbevisende rockshow.

Resten af transporttiden blev dræbt ved hjælp af et lækkert spil 7-kabale. Alle tabte. Første mål på Förtress skæventyr blev nået ved Assen – en by 850 kilometer fra Groningen, men det var altså her, bandet indkvarteres.

Roomservice-knappen bliver selvfølgelig misbrugt og flere af bandets medlemmer melder om afføring i hotellets pool. Ud over ovennævnte; et fremragende sted at tilbringe natten.

Efter hviletid og gensidig onani drager bandet mod De Spieghel i Groningen. Lidt mad og en stille øl indtages i absolut stilhed i Jack Daniels Village, og straks efter indfinder bandet sig på aftenens venue. En liderlig bar, som er pakket til randen af rockhungrende musikentusiaster fra hele Europa.

I 40 minutter tordner Förtress afsted og demonstrerer over for et aldrig tabt publikum, hvordan de vælger at skære en fremragende rockkoncert. Der bliver svedt, råbt, spyttet – i sådan en grad, at venues monitormand kommer på scenen og beder trommeslager Cato om at spytte mindre – og spillet energisk, smittende rock med en glæde, der får selv den tammeste branche dude til at rocke med og bede bartender om en ekstra skål broccoli.

Förtress modtager en velfortjent hyldest fra et publikum, der på intet tidspunkt under koncerten mister Förtress ud af syne. Drengene kom, leverede og henrykkede og takker af med ordene, "Thank you Eurosonic – we are 9 meters tall!". Bandet går af scenen spændte, glade og klar til at destruere endnu en scene på Eurosonic om ca 24 timer - og de er selvfølgelig liderlige i en helt absurd grad.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA