x

Kristian Leth og Ralf C vil genoplive nedlagt P6 Beat-program

Kristian Leth og Ralf C vil genoplive nedlagt P6 Beat-program

Kristian Leth og Ralf Christensen, "Album"-værterne fra P6 Beat, vil genoplive det succesfulde radioprogram, der kørte i 2011 og 2012, men lytterne skal inddrages i langt højere grad end tidligere.

DR vil ikke bidrage til genåbningen af det musikanalytiske radioprogram, og "Album" har nu lavet et samarbejde med "The Lake", som er en radiostation startet af Efterklang, Kaster Vang og Jan Høgh Stricker. Dette samarbejde skal bringe "Album" tilbage efter godt tre års pause, og de har brug for lytternes hjælp.

Det er programmets fans, lytterne, som skal bidrage med den økonomiske del, og de kan, alt efter beløbet, få indflydelse på alt fra udvælgelsen af albums til analysekommentarer i programmet, og særligt gavmilde fans kan få deres navn nævnt i begyndelsen af et valgfrit program.

Hvad laver "Album"?:

Radioprogrammet "Album" har, som navnet antyder, fokus på hele albums og har tidligere gennemanalyseret blandt andre "Thriller" af Michael Jackson, "Heroes" af David Bowie og "Blue" af Joni Mitchell i alle tænkelige detaljer.

Alle tidligere programmer ligger som podcasts på P6Beats hjemmeside, og hvert program er dedikeret til ét enkelt album, som så ellers bliver gennemgået på alle mulige tænkelige måder, både med fokus på albummets produktion, lyden, poesien og betydningen for samtiden og for fansene.

De to værter vil i de nye programmer tage fat i 10 forskellige plader, én plade per podcast, og lytterne kan, hvis de bidrager med minimum 300 kroner, få indflydelse på, hvilke album der skal udsættes for værternes dissekerende og dybtgående analytiske blikke.

Det hele kan dog kun lykkes med lytternes hjælp, og Kristian Leth og Ralf Christensen har derfor startet en indsamling via crowdfunding-sitet Kickstarter. De søger 110.000 kroner inden 15. februar til at finansiere 10 programmer à 1,5-3 timer. I skrivende stund har de indsamlet 17.702 kroner.

Giv dit bidrag til "Album" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA