x

Djämes Braun spiller til Rusts jubilæum

Djämes Braun spiller til Rusts jubilæum

Det Nørrebro-situerede spillested Rust skal have kanel fredag den 27. februar i år, hvor stedet fylder 25 år. Rust melder om et helt år med fejring af jubilæet, men især til den officielle fødselsdagsfest skal der danses igennem, når reggae-duoen Djämes Braun sparker festen i gang. Der er intet forsalg, så det er bare med at møde op i god tid.

Djämes Braun har senest hittet med nummeret "Fugle", som gruppen også optrådte med til GAFFA-Prisen den 4. december 2014.

Ud over Djämes Braun melder Rust om et "surprise act" og et stærkt dj line-up, der kan holde festen i live til langt ud på natten. Andre navne, der spiller i forbindelse med fødselsdagen, tæller indtil videre The Sharing Patrol (26. februar) og Puddu Varano (17. april), der begge er gendannet til lejligheden.

Et hus med historie

Huset Rust har en solid historie indprentet i de intime rammer. Oprindeligt rummede lokalerne en aktivistcafé for bevægelsen Next Stop Sovjet, der malede navnet "Rust" på facaden af bygningen i Gulbergsgade 8, hvor Rust er placeret den dag i dag. Navnet stammer fra tyskeren Mathias Rust, som i 1987 lettede fra Hamburg i en sportsflyver, krydsede Berlinmuren og landede ved Den Røde Plads i Moskva.

I februar 1990 blev bygningen genåbnet som café og spillested og siden hen natklub. Stedet har oven i købet haft sin egen restaurant som fik gode anmeldelser, men havde en målgruppe, der ikke passede til Rusts musikalske fingeraftryk og derfor blev lukket igen.

Rust har i dag en ambition om at være både "rugekasse for talenterne" og "intim venue for de etablerede navne", som Rust skriver på sin hjemmeside.

Se Djämes Braun spille storhittet "Fugle" til GAFFA-Prisen 2014 her: 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA