x

Sebastian får ridderkors

Sebastian får ridderkors

Hvem vidste i grunden, at komponisten og sangeren Sebastian har solgt cirka 2 millioner plader, givet over 1000 koncerter, og at cirka to millioner publikummer har løst billet til hans musicals med navne som "Cyrano", "Skatteøen" og "Alladin"?

Dette er nogle af meritterne fra sanger/sangskriveren, der igennem en næsten 40 år lang karriere har beriget den danske sangskat med sange, der ad åre har opnået status som evergreens, herunder "Måske Ku' Vi" og "Du Er Ikke Alene".

Sebastian pladedebuterede i 1971 med det engelsksprogede album 'The Goddess', der blev forsøgt lanceret i udlandet, men med ringe held. Det var også her han ændrede sit borgerlige navn, Knud Torben Grabow Christensen, til det mere "internationale" navn "Sebastian".

I karrierens begyndelse skelede Sebastian, som så mange andre, en del til de to store singer/songwritere fra henholdsvis USA og England, nemlig Bob Dylan og Donovan, og fik af flere danske anmeldere tilnavnet "Donovansk Dylan".

Sebastian skiftede senere til dansk og udsendte i 1972 "Den Store Flugt", som blev et af 70'ernes bedst solgte danske albums, og i 1979 fandt Sebastian sit "stjerneband", med bl.a. Alex Riel og den dengang lovende unge sangerinde Lis Sørensen.

I 1985 fik Preben Harris på Folketeatret overtalt Sebastian til at komponere sange og musik til "Skatteøen", som endte med at blive den mest sete musical nogensinde i Danmark. Sebastians selvstændige "Skatteøen"-pladeprojekt solgte 70.000 eksemplarer allerede inden teaterversionens premiere på Folketeatret.

Efter næsten ti års pause som solist vendte Sebastian tilbage til koncertscenen i 2003, og han har siden gennemført flere koncertturnéer under titlen "Trubadurens Aften". Ellers har han primært lagt sine kræfter inden for teaterverdenen, seneste med musicalen "Kærlighedens Farve", bygget over H.C. Andersensens skuespil "Mulatten".

Og nu har Sebastian, der i 2004 fik IFPI's Ærespris ved Danish Music Awards, så fået overrakt ridderkorset. "Fortjent" eller "på høje tid" vil nogen mene - og med mandens bagkatalog i erindring, er man tilbøjelig til at give dem ret.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA