x

Damon Albarn skriver Alice i Eventyrland-musical

Damon Albarn skriver Alice i Eventyrland-musical

Ham Damon Albarn har utroligt mange tricks oppe i ærmet. En musical baseret på Lewis Carolls klassiker "Alice i Eventyrland" er den seneste talende kanin, han har trukket op af Den Gale Hattemagers høje hat. Musicalen har titlen "wonder.land" og får premiere på Manchester's Palace Theatre til juli som en del af Manchester International Festival.

"Jeg er fascineret af idéen om at falde ned i et kaninhul, af at møde en anden verden, og hvad det betyder. Hjerter Dame, Hr. Kanin og Kålormen var de mest faretruende karakterer i min barndom. Jeg var virkelig enormt bange for dem som barn," siger Damon Albarn ifølge NME om sin egen interesse i plottet.

Forestillingen handler ifølge festivalens hjemmeside om 12-årige Aly, som bruger den virtuelle verden wonder.land til at undslippe sine forældre, lærere og en ulykkelig hverdag med mobning. Når Aly er online, bliver hun til Alice, som er modig, smuk og kontrolleret. Men de mennesker, hun møder i den virtuelle verden, som de sære tvillinger Dig og Dum, den skumle Filurkat og den onde dronning Hjerter Dame, synes mærkeligt velkendte. Det hele bliver mere og mere underligt og farligt, efterhånden som Aly ikke længere kan separere den virkelige verden fra den virtuelle.

Damon Albarn har skrevet musikken til musicalen, mens Moira Buffini har skrevet teksterne til "wonder.land", der desuden har Rufus Norris som instruktør. Musicalen kommer desuden til National Theatre's Olivier Theatre i London til november og til Théatre du Chatelet i Paris i 2016. Tidligere kunster fra Damon Albarn tæller gennembruddet som forsanger i Blur, succesen med Gorillaz og operaen "Dr Dee", som Albarn ligeledes skabte i samarbejde med Rufus Norris til Manchester International Festival i 2011.

Traditionen for rockmusicals går helt tilbage til 1960'erne med blandt andet "Hair" og 70'erne med blandt andet "Jesus Christ Superstar" og "The Rocky Horror Show".


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA