x

Tinderbox spenderer 45 millioner på musikken

Tinderbox spenderer 45 millioner på musikken

Den nye elev i festivalklassen, Tinderbox, har ikke tænkt sig at gå stille med dørene. Det viser det budget, som den odenseanske festival har fremlagt i dag. Tinderbox har nemlig tænkt sig at spendere penge på musikken i samme størrelsesorden, som storebror Roskilde Festival budgetterede med i 2014, nemlig 45 millioner kroner.

I alt regner Tinderbox med at fyre 72,6 millioner kroner af på festivalens tre dage. Til sammenligning ligger Roskilde Festivals omkostninger på omtrent 175 millioner kroner ifølge business.dk. 

Det mest omstridte punkt i budgettet, nemlig tilskuddet fra Odense Kommune, kommer til at bestå af et beløb på 7,3 millioner i 2015 i form af sponsorater og tilskud. Frem til 2018 løber det beløb op i 23,45 millioner kroner fra kommunen. Tilskud, som er blevet voldsomt kritiseret af særligt folk fra musikbranchen, som kalder aftalen for konkurrenceforvridende.

Aftalen med Odense Kommune forudsætter, at festivalen bliver en årlig begivenhed de næste 10 år med et besøgstal på 30.000 gæster i 2015 og 50.000 gæster de følgende år – det halve af Roskilde Festivals besøgstal.

Musikbudgettet er indtil videre blevet spenderet på kunstnere som Robbie Williams, Charli XCX, Calvin Harris, MØ, Passenger, Lars H.U.G., Kent og Spids Nøgenhat.

Tinderbox finder sted den 26.-28. juni 2015.

Find billetter via GAFFA Live


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA