x

Pop Revo føjer to nye navne til plakaten

Pop Revo føjer to nye navne til plakaten

Den aarhusianske indiefestival Pop Revo, der præsenterer "musik fra kanten af den legesyge indiescene" for 11. gang i år, har allerede offentliggjort det amerikanske powerpop-band Foxygen som et af hovednavnene. De får nu selskab af yderligere to navne: Viet Cong og Happyness.

Viet Cong udgav deres selvbetitlede album sidste år, og GAFFAs anmelder, Pelle Sonne Lohmann, var ikke sen til at kvittere med fem stjerner: "Canadiske Viet Cong, der tæller et par af medlemmerne fra hedengangne Women, spiller en særligt kraftfuld og ekspressiv blanding af støjrock og postpunk, der tilmed besidder betragtelige melodiøse kvaliteter og psykedeliske strejf". De støvede, guitarhvinende melodistykker er stærkt inspireret af tressernes skrabede garagerock og Phil Spectors Wall of Sound-produktioner.

Happyness er, ligesom Viet Cong, relativt nye på indiescenen, og deres debutalbum "Weird Little Birthday" udkom sidste år. "Et af de fineste nye bands på Jordens overflade," skrev Stereogum i 2014 om det britiske band og deres college-inspirerede alternative rock. Happyness har siden 2013 turneret i hele verden og har derudover udgivet diverse ep'er. Inden de lægger vejen forbi Aarhus, varmer de op på NMEs forårstour i Storbritannien, og der er dermed lagt i kakkelovnen til en halvfemserrock-revival.

Pop Revo-festivalen foregår på og omkring spillestederne VoxHall og Atlas i Århus den 14.-16. maj. Billetsalget starter i dag via Billetlugen. 

Varm op med to musikvideoer med henholdsvis Viet Cong og Happyness.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA