x

Jooks: Her er mine fem yndlingsvideoer

Jooks: Her er mine fem yndlingsvideoer

I dag udgiver Jooks sit andet album, "Dyr", opfølgeren til den mere end fem år gamle debut, "Privilegeret". I den forbindelse har vi bedt Jooks vælge sine fem favoritvideoer med kunstnere, som samtidig har inspireret ham til det nye album.

Allerførst varmer vi dog lige op med videoen til singlen "Etableret" fra det nye album.

GAFFAs anmelder Maria Therese Seefeldt Stæhr tildeler i øvrigt fire stjerner til det nye album under overskriften "Indrømmet, det tager et par omgange at få albummet helt ind under huden. Men det er tålmodigheden værd." Læs hele anmeldelsen her.

J. Cole: "Apparently":

Ikke for videoens skyld, men mest fordi dette track virkelig virker, i modsætning til hans seneste album, hvor han var spået til at skulle bryde igennem og lægge musikscenen ned. Det resulterede i et produkt, der lød som alle de andres – det gør det her ikke! Og hurra for det!

Paolo Nutini: "Iron Sky":

8:48 min!! En af verdens vildeste videoer – introen alene, historien om et fiktivt stof, der fucker folk op i fremtiden, dokumentarisk og svævende + et helt vildt valg af locations – locations som i andre videoer ville være hele videoen, bliver kun brugt i små fem sekunders klip – overskudsvideo.

Peder: "Ghost of a smile":

Simpelt, smukt og hårdt.

 

Kendrick Lamar: "I" – live fra SNL:

Beviset på, at en god performance kan vende et, i mine øjne, temmelig ringe nummer til en guldoplevelse – hvis man ikke er overbevist om Kendricks skills efter det, er man både blind og døv.

Action Bronson: "Easy Rider:"

Fordi vi alle lidt oftere burde have det lidt mere som en fed mand i hospitalstøj på en motorcykel i en ørkenen.

 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA